Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szerdától egy hónapig csak egy irányban használhatják az autósok a Belvárosi hidat
Szegeden 2019. július 9. 20:25 Forrás: Szeged Televízió

Szerdától egy hónapig csak egy irányban használhatják az autósok a Belvárosi hidat

Képriport
Július 10-én kezdődik a dilatációs elemek cseréje. Az autósok Újszeged irányába nem hajthatnak fel, csak a tömegközlekedés, valamint a kerékpárosok és a gyalogosok használhatják mindkét irányban a hidat.

Hirdetés

A Belvárosi hídon sétálva hangos csapódásokat lehet hallani, amikor a dilatációs szakaszokon áthajtanak az autók. A trolik, buszok esetén ez még hangosabb, főleg, ha a megengedett sebességnél gyorsabban hajtanak rá ezekre a szakaszokra. A hetvenéves hídon minden évben kell valamit javítani, lassan megérik egy teljes felújításra, de ezt a város egy harmadik híd hiányában egyelőre nem tudja bevállalni. A dilatációt legutóbb három éve javították, most ki is kell cserélni.

Ezeknek a cseréjére legutóbb 23 éve került sor, a javításuk már nem megoldható, illetve már nem biztonságos, ezért le kellett gyártatni egy vadonatúj elemet külföldön, ezt fogja a kivitelező beépíteni a következő a négy hétben. Ennek kapcsán döntés született arról, hogy a belvárosból Újszeged irányába tartó személygépjármű-forgalom megszűnik erre az időszakra a hídon

– mondta Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. igazgatója a Szeged Televíziónak.

Újszegedről a belváros irányába változatlanul lehet közlekedni, de torlódásra számítani kell, hiszen váltott forgalomirányítás lesz. Nappal rendőrségi jelzőőrös, éjszaka pedig jelzőlámpás irányítás mellett egy forgalmi sávban, két irányban, felváltva haladhatnak a járművek. Biciklivel és gyalog továbbra is mindkét irányba lehet majd közlekedni. 

Az eredeti tervekkel ellentétben két héttel rövidebb időt vesz igénybe a javítás, augusztus 8-ig tart a munka. Kerülni addig is a Bertalan híd felé lehet, ott két hete befejezték a javításokat, így ismét kétszer két sávon lehet közlekedni. De amint végeznek a munkákkal a Belvárosi hídon, a Bertalant ismét le kell zárni egy szakaszon, szintén dilatációs javítás miatt.

Videónk is van! Mindezt meg is nézheti a Szeged Televízió videójában!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belvárosi híd munka
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés