Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. július 9. 17:41

Szegednél nincs befogadóbb város a földön

Nálam jobban ezt senki nem tudja. És a fönti képen lévő férfinél sem.

Hirdetés

Szabolcsi tirpák parasztként írom ezt a néhány sort, újabb bizonyítékát adva annak, mennyire befogadó, sokszínű európai városban élünk.

Ezt mondjuk Tégely József nem érti, nem is értheti, hiszen nem is létezik. Tégely József egy fantom, egy nem létező figura, egy senki, egy álnév, azaz olyan valaki, akinek egyáltalán nincsenek gyökerei – Tégely Józsefként biztosan.

Egy ilyen alak háborodott föl azon, hogy nem tősgyökeres szegediek vezette pártok fognak össze Botka Lászlóval, aki ráadásul jól el sem ment a rendezvényre, biztos azért, mert Tiszaföldváron született – körülbelül így tud „gondolkodni” Tégely. A rendezvény egyébként nem Szeged polgármesteréről szólt, de ezzel ne foglalkozzunk, mert tényleg mellékvágányra tévedünk vele.

Foglalkozzunk inkább azzal, hogy ezt az egész megátalkodottságot egy hozzám hasonló szabolcsi figura vezényelte le: Szabó Sándor bátori, mi, szabolcsiak ezt így mondjuk – Nyíregyházán születtem.

Ott vagyunk hát mi, vidékiek, bevándorlók, gyüttmentek, álszegediként – remélem, nem ciki azoknak, akik szövetségre léptek, hogy „sorstársamul fogadtam” őket –, akikkel szemben áll egy gádorosi szegény parasztcsaládból származó gyerek, Békés megyéből, azaz majdnem Szegedről, aki szintén polgármester akar lenni. Szegeden. És aki mögött egy olyan párt áll, amelynek a szegedi szervezetét egy olyan férfi vezeti, aki Székelyudvarhelyen, Székelyföldön, Hargita megyében, Romániában született akkor, amikor jó esetben a Hargita megyét még lehetett mondani arrafelé, de hogy Székelyföldet nem, az szinte biztos.

Tégely fantom fölháborodása azon a Szegedmán jelent meg egyébként, amelyet egy Pécsett született rágalmazásért jogerősen elítélt főszerkesztő irányít. Ő, ők, hogyan mernek akkor írni Szegedről?

De ha már így „gondolkodunk”:

  • Orbán Viktor milyen jogon hagyhatta el Fejér megyét?
  • Egyáltalán, hol születhet akkor az, aki mondjuk az országos politikában dolgozik? Pláne miniszterelnökként?
  • Mi a véleménye arról Tégelynek, hogy a gaz Szalay Ferenc, Szolnok fideszes polgármestere Esztergomban született?
  • Kriza Ákos Miskolc első embere külföldön, Nagyváradon született. Jól van ez így?
  • Miért lehet polgármester Szombathelyen a veszprémi születésű Puskás Tivadar?
  • Hogyan engedhette meg magának az enyingi Porga Gyula, hogy Veszprém polgármesterének választassa magát?
  • Meddig folytassam még ezt az őrületet?

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bartók Csaba Botka László Nemesi Pál Szegedma születés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés