Hirdetés
Szegeden 2019. július 9. 16:07

A kókuszgolyó verte a palacsintát és a piskótatekercset

Képriport
Évek óta nagyon népszerűek a Petőfi-telepi Művelődési Ház nyári táborai, amikben Szénási Róbert önkormányzati képviselő segítségével olyan gyerekek is részt tudnak venni, akiknek a családja anyagilag ezt nem engedhetné meg magának.

Hirdetés

Gyerekzsivajtól volt hangos a művelődési ház kedden délután. A nyári táborban résztvevő gyerekek ebédből értek vissza és izgatottan várták a délelőtti süteményversenyen elkészített édességek értékelését. A zsűrizést Szénási Róbert önkormányzati képviselő és a Szeged Televízió munkatársa, Márok Tamás vállalta magára. Mint kiderült, a gyerekek miután kihúzták az elkészítendő süteményt, 5 perc alatt kellett kiguglizniuk a receptet és azt követően, egy felnőtt segítő irányításával elkészíteni. A rövid idő és a gyakorlatlanság ellenére nagyon finom édességek születtek.

Készült kókuszgolyó, palacsinta, piskótatekercs, virslis falatka és muffin is.

A zsűri „nehéz helyzetben volt”, de végül egyhangú döntést hoztak, a kókuszgolyó sikerült a legfinomabbra. Ezt követően érkezett Szénási Róbert meglepetése, valamennyi gyerek egy-egy jégkrémet kapott ajándékba. Ebéd ide, sütemény oda, pillanatok alatt eltüntették a hideg finomságot a táborozók.

Iritz Ábel és Házy Tamás palacsintasütésben nem lettek bajnokok, de ennek ellenére nagyon jól érzik magukat a táborban

Iritz Ábel a Petőfi Sándor általános iskola, Házy Tamás pedig Tarján III. általános iskola 5. osztályos tanulója. Mint mondták már negyedik alkalommal vesznek részt a táborban, azt szeretik, hogy mindig más és más színes program várja őket. Tegnap a bábszínház kulisszái mögé tekinthettek be, ma délelőtt sütit sütöttek, délután pedig bábot készítenek. A süteménykészítő versenyen a fiúk palacsintát alkottak. Tamás elmondta, neki rosszul sikerült, az egyik félbeszakadt, a másik pedig nyolc darabba. „Nem vagyok egy mesterszakács és nem is leszek!” – mondta nevetve.

Jarabekné Treplán Mariann, a művelődési ház igazgatója elmondta ebben az évben 3 tábort hirdettek meg, 2 kerámia tábort és egy „Te döntesz!” elnevezésű tábort, ahol minden nap más program várja a gyerekeket. Emellett több külsősök által szervezett, különféle tematikájú tábornak biztosítanak helyszínt, így a nyáron közel nyolcszáz gyermek fordul meg náluk, akik a város minden részéről érkeznek. A saját táboraikba 75 gyereket fogadtak, közülük tíz részvételét Szénási Róbert önkormányzati képviselő támogatta. Nélküle ezek a gyerekek nem tudtak volna ilyen nyári programon részt venni.

A gyerekek körében nagy sikert arartott a jégkrém

A képviselő elmondta már ötödik éve támogatja, hogy választókerületében élő rászoruló gyerekek közül néhányan a nyári szünet idején eljussanak a művelődési ház által szervezett valamelyik táborba.

Kezdetben öt gyerek, idén már tíz kapott ilyen lehetőséget.

Arra, hogy ki táborozhat ilyen módon, az iskolák tesznek javaslatot. Nem csak a rászorultság, hanem a jó tanulmányi eredmény is számított a kiválasztásnál – mondta Szénási Róbert, aki kiemelte, a táborokban naponta három étkezés is biztosított és számtalan programon vehetnek részt a gyerekek.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyári tábor Petőfi-telepi Művelődési Ház Szénási Róbert