Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Fura ez a hónap: a Fidesz nem tud leállni a szegediek sértegetésével, amibe már a Délmagyarországot is bevonták
Szegeden 2019. július 9. 15:53

Fura ez a hónap: a Fidesz nem tud leállni a szegediek sértegetésével, amibe már a Délmagyarországot is bevonták

Előbb a „sikeres” szegedi szervezet mondott hatalmas bölcsességeket, most meg Varga Mihály Mórahalmon, a megyei lappal együtt. Akkor amikor a milliárdos Nemesi Pállal, Szeged független, fideszes polgármesterjelöltjével is találkozott.

Hirdetés

Akkor most dőljenek hátra, lazuljanak el, a biztonság kedvéért kapaszkodjanak meg valamiben, jön az évtized vicce:

„ha párhuzamba állítjuk a megyeszékhely Szegedet és a járásközpont Mórahalmot, egyértelműen az utóbbi fejlődése dinamikusabb.”

Ez a megállapítás a Délmagyarországban olvasható abban a Varga Mihály pénzügyminiszterrel készült interjúban, ahol ezt is képesek voltak megkérdezni:

„Mi lenne szükséges ahhoz, hogy a megyeszékhely utolérje a gyors reagálású Mórahalmot?”

Mórahalom, a valamivel több, mint hatezer lakosú járásszékhely a megyei lap szerint összehasonlítható Szegeddel.

Varga miniszter legalább észnél van, amikor azt feleli: „Szegedet olyan településekkel illene összevetni, mint Győr, Székesfehérvár, Kecskemét vagy Miskolc. Mondjuk ki nyíltan, Szeged abban a versenyfutásban, ami a megyei jogú nagyvárosok között folyik, lemaradt az elmúlt években.”

Azaz szerinte is ciki ez a párhuzam. Azt nézzük el neki, hogy azt a verset mondja, amit a lap hallani akart, meg amit tud, ne firtassuk azt se, mi is ez a versenyfutás valójában. A Fidesz csak ezt és csak így tudja: megsérteni azt, aki vele nem ért egyet, aki nem azt és nem úgy gondolja, mint amit ők gondolnak. Így sértik meg a szegedieket is.

Ami újdonság, hogy erre már a Délmagyarország is aktívan rásegít. Nem egyszerűen arról van szó, hogy közlik sértő, negatív válaszokat, már ők is sértegetnek kérdéseikben, állításaikban. Nem vélemény műfajban, ahol elfér, interjúk „kérdéseiben” teszik mindezt.

Nem mellesleg ez az interjú akkor készült, amikor a mórahalmi Szent Benedek Munkásszálló átadóján volt itt Varga, és ott volt Nemesi Pál is, aki biztos, hogy iparkamarai elnökként hívtak meg, ám ő októberig semmilyen rendezvényre nem tud így elmenni: a milliárdos ugyanis a Fidesz független polgármesterjelöltje, akképpen mozog a választásokig, ha tetszik neki, ha nem.

Míg el nem feledjük: négy napja nem tudja kijavítani Nemesi Pál a szarvashibáját. Hiába próbáltunk segíteni, hogy ma mai napig ugyanazzal a hazugsággal van tele a Facebook-oldala. Még egyszer megpróbáljuk: Szeged adóbevétele 2018-ban nem 9,3 milliárd hanem 10,2 milliárd forint volt.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Mórahalom Nemesi Pál Varga Mihály
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés