Hirdetés
Túl a városon 2019. július 9. 14:17 Forrás: MTI

DK: A kormány intézkedjen a kórházi klímák működőképessége érdekében!

Az ellenzéki párt azt akarja, hogy a lehető legrövidebb időn belül cseréljék ki vagy javítsák meg a budapesti műtőkben az elromlott klímaberendezéseket.
Hirdetés

A DK egészségügyi szakpolitikusa keddi, fővárosi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy több budapesti kórházban is súlyos gondok vannak a műtők hűtésével.

László Imre azt mondta, amikor egy műtőben nem működik a klíma, akkor az nem is alkalmas a beavatkozások elvégzésére. A műtőasztalon fekvő beteg, akinek bizonyos életfunkcióit felfüggesztették, még annyira sem képes védekezni a túlmelegedés ellen, mint a körülötte dolgozó orvosok és ápolónők - tette hozzá.

A képviselőt kérdezték arról, hogy a DK valamelyik politikusa ellátogatott-e az érintett intézményekbe, amire azt felelte, hogy a sajtóhírekre reagált, mert nincs oka kétségbe vonni a leírtakat.

László Imre egy másik kérdésre válaszolva azt mondta, a jövő évi költségvetés nem hoz érdemi előrelépést az egészségügyben. Megjegyezte, hogy a járóbeteg-szakellátás területén valóban megjelenik 21 milliárd forintnyi plusz, de az infláció miatt reálértéken ennek a területnek a támogatása is csökkenni fog. A GDP-arányos teljes egészségügyi ráfordítás Magyarországon a felét sem éri el az uniós átlagnak - hangsúlyozta.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: DK egészségügy kórház Orbán-kormány