Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. július 9. 10:18 Forrás: MTI

Trump az amerikai kormányzat környezetvédelmi politikáját dicsérte

Nem garantáljuk, hogy ha tovább olvas, kibírja nevetés vagy zokogás nélkül.

Hirdetés

Az amerikai elnök a környezetvédelmi hivatal (EPA) elnökével, szakembereivel és aktivistákkal tartott tanácskozáson beszélt a Fehér Házban hétfőn délután. 

Trump kifejtette: lehetségesnek tartja, hogy az Egyesült Államok vezesse a környezetszennyezés elleni harcot a világban és egyúttal előmozdítsa, segítse a fosszilis fűtőanyagok alkalmazását. 

Hangsúlyozta: az Egyesült Államok az első helyen áll a világban a tiszta ivóvíz biztosításában, és úgy csökkentette a levegő szennyezését és fogta vissza a káros anyagok kibocsátását, hogy közben erősítette az ipari tevékenységet és csökkentette a túlburjánzó szabályozást. „Az erős gazdaság életfontosságú az egészséges környezet fenntartásához” – fogalmazott. 

Mondta mindezeket Donald Trump úgy, hogy eddigi elnöksége során több mint egy tucatnyi szabályozást törölt el és általában véve is lazított a szigorú környezetvédelmi előírásokon, lehetővé tett ingatlanfejlesztéseket természetvédelmi területeken, és nem utolsó sorban bejelentette az Egyesült Államok kivonulását a párizsi klímavédelmi egyezményből.

A tanácskozáson jelen volt Rick Perry energetikai és David Bernhardt belügyminiszter is. Az amerikai kormányzatban a belügyminisztérium nem a hagyományos belügyi feladatokat látja el, hanem a területrendezést, a környezet-, és a természetvédelmet felügyeli. Nem tudjuk, hogy ők sírtak, vagy nevettek az elnök szavain.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Donald Trump Egyesült Államok klímaváltozás környezetszennyezés környezetvédelem
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés