Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Nagyot ment a Kiss-Rigó-féle püspökség az Átlátszónál is szegedi stadion-ügyben
Szegeden 2019. július 8. 20:53

Nagyot ment a Kiss-Rigó-féle püspökség az Átlátszónál is szegedi stadion-ügyben

Azokat engedték a stadionba, akik eddig is híreztek a Szeged-Csanádi Egyházmegye tevékenységéről, az Átlátszó viszont nem hírezett – ezzel magyarázza a püspökség, hogy miért nem enged be egy adóforintok állami elköltését vizsgáló hírportált az adófizetők állami forintjaiból épült Szegedi Ifjúsági Szent Gellért Fórum Stadion Centrumba.

Hirdetés

A szeged.hu stábja mellett az országos Átlátszót sem engedte be a sajtóbejárásra a püspökség.

Az elsősorban a kormányzati pénzköltések átláthatóságát figyelő portál be nem engedése a stadionba, több mint szimbolikus.

Merthogy a Szeged-Csanádi Egyházmegye nem saját pénzből, hanem az adófizetők összegürizett forintjaiból épített 15 milliárdos stadiont

a rászoruló gyerekeknek – ahogyan ők ezt szeretnék elhitetni a közvéleménnyel. A Szegedi Ifjúsági Centrumnak, meg Szent Gellért Fórumnak keresztelt luxusstadiont – amely Bajnokok Ligája mérkőzések rendezésére is alkalmas –, ráadásul nagyon nem a gyerekek, hanem elsősorban egy olyan labdarúgócsapat használja majd, amely tavaly még a harmadosztályban játszott.

Az Átlátszó hétfői cikkében arról ír, hogy a sajtóbejárásra azoknak a szerkesztőségeknek a munkatársait hívták meg, amelyek – és itt idézik a püspökség elutasító levelét:

„folyamatosan tájékoztatták a közvéleményt a Szent Gellért Fórum építkezéséről, továbbá a Szeged-Csanádi Egyházmegye kulturális rendezvényeiről, az egyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények korszerűsítéséről, a hadi sírok felújításáról, illetve új templomaik építéséről. Az Átlátszó pedig sajnos ezekről – az egyházmegye életében fontos eseményekről – mindeddig nem számolt be. Mindezek figyelembe vételével a Szent Gellért Fórum megtekintése az Átlátszó munkatársa, tudósítója számára egyelőre nem aktuális”

„Megtekintése az Átlátszó munkatársa, tudósítója számára egyelőre nem aktuális.”

Emeljük ezt ki. Természetesen lehet azon merengeni, miért nem engedték be az Átlátszót, mint ahogy bennünket sem, de az bizonyos, hogy demokratikus országokban nem beengedni a sajtót egy közpénzből épült bármibe inkább nem „aktuális”, Magyarországon viszont sajnos aktuális.  

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kiss-Rigó László Szegedi Ifjúsági Centrum Szent Gellért Fórum Szeged-Csanád Egyházmegye stadion Szeged-Csanád Grosics Akadémia püspök
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés