Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Még semmit sem csináltak, de a kormány már hatszor több pénzt biztosított a Százszorszép Gyermekház Kálvin téri épületének állami felújítására
Szegeden 2019. július 8. 07:04

Még semmit sem csináltak, de a kormány már hatszor több pénzt biztosított a Százszorszép Gyermekház Kálvin téri épületének állami felújítására

232 millióról indultak, most 1,4 milliárd forintnál járnak.

Hirdetés

2016-ban az állam élt az elővásárlási jogával, és a kormány úgy határozott, az egykori Százszorszép Gyermekház Kálvin téri műemléki épületében alakítják ki a Szegedi Szerb Oktatási Központot, amit – a 2016. december 28-i kormányhatározat szerint – 146 millió forintért megvásárolt, 232 millió forintot pedig elkülönített a felújításra. A kormány 2017 májusára tervezte a központ megnyitását, amiből semmi sem lett.

Drágaságok

Az új Puskás stadion építése is 35 milliárd forintról indult, ma meg örülhetünk, ha 200 milliárd forintból megússzuk. A kézilabda Eb is drágulhat. Az Index számításai szerint a négyszeresébe, 15 helyett 60 milliárd forintba is kerülhet az esemény.

Telt-múlt az idő, ami – mint tudjuk – pénz. Tudja ezt az Orbán-kormány is, amely tavaly augusztusban arról határozott, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a Szegedi Szerb Oktatási Központ elhelyezése céljából azonnal adja a Szerb Országos Önkormányzat vagyonkezelésébe a Kálvin téri épületet azzal, hogy az ingatlan felújításával kapcsolatos feladatokat a Szerb Országos Önkormányzat végezze el. Ehhez pedig a kormányhatározat értelmében álljon a szervezet rendelkezésére 1 milliárd 396 millió forint állami forrás.

Bár 2016 óta egy kapavágás sem történt, papíron már meghatszorozódtak a felújítás költségei.

Cikkünk megjelenése előtt megkerestük a Szerb Országos Önkormányzatot, valamint a Miniszterelnökség sajtóosztályát. Megkérdeztük, miért emelkedett másfél év alatt hatszorosára a rekonstrukció költsége úgy, hogy még el sem kezdődött a Kálvin téri épület felújítása.

De írásunk megjelenéséig nem kaptunk választ sem a Szerb Országos Önkormányzattól, sem pedig a Miniszterelnökségtől.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Százszorszép Gyermekház Miniszterelnökség Szegedi Szerb Oktatási Központ Szerb Országos Önkormányzat
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés