Hirdetés
Szegeden 2019. július 5. 17:08

Teljesen megújult Szentmihály 60 éves bölcsődéje

Képriport
Tavaly indult meg Szegeden a gyermekintézmény-felújítási program, amely keretében 12 intézmény újul meg a városban. Péntek délután a 111 millió forintból felújított szentmihályi bölcsődét adta át Botka László polgármester.

„Egy kis ékszerdoboz lett, szebb mind új korában” – ezek volt Botka László polgármester első szavai, amikor belépet a teljesen megújult szentmihályi bölcsődébe. Nem csak neki tetszett, amit látott, az ide járó gyerekeknek és szüleiknek is, akik nagyon várták már, hogy visszaköltözhessenek az épületbe.

Barcsik Mónika két éves kislánya szeptembertől jár majd a bölcsődébe, de eljöttek megnézni, hogyan sikerült a felújítás. „Gyönyörű lett! Voltunk itt a felújítás előtt is, de most rá sem lehet ismerni az épületre!” – mondta az édesanya. Mivel szentmihályi lakosok, így szinte biztos volt, hogy ide járnak majd, de a felújítás megerősítette őket ebben, hiszen tökéletes körülmények között tölthetik el itt az idejüket a gyerekek.

Botka László elmondta, az épület 1959-ben készült, tehát idén 60 éves, ezért már megérett a felújításra. A beruházásnak köszönhetően 21. századi körülmények várják a gyerekeket.

Szegeden tavaly kezdődött meg egy átfogó gyermekintézmény felújítási program, amely keretében összesen 6 bölcsőde és 6 óvoda újul meg. A program nagyobbik része már megvalósult, hisz 8 intézményben már végeztek a munkával.

A szentmihályi bölcsőde felújítása 111 millió forintba került. Az összeg egy részét a város, a másik részét pedig uniós pályázati forrás biztosította.

„Nagyon köszönöm a szülők, a dolgozók és természetesen a gyerekek türelmét, hisz egy ilyen építkezés kellemetlenségekkel jár, de ha körülnézünk, kijelenthetjük, hogy megérte! A kisgyermekes családoknak az egyik legfontosabb az, ha biztonságban, szép környezetben van gyermekük. Éppen ezért az a célunk, hogy a megkezdett gyermekintézmény felújítási programot folytatni tudjuk” – zárta beszédét a polgármester.

Király Sándorné, a város Bölcsődei és Gyermekjóléti Központjának igazgatója elmondta,

a pincétől a padlásig megújult az épület. Kicserélték a nyílászárókat, a lambériát, a padlót, a tetőt, az elektromos hálózatot. Kívülről hőszigetelést kapott az épület, felújították a csatornákat, valamint korszerűsítették a világítást is.

A felújítás tavaly szeptemberben kezdődött és az intézménybe járó 25 gyermeket a munkálatok ideje alatt a közelben lévő művelődési házban helyezték át, így nem okozott nagyobb gondot ez az időszak sem a dolgozóknak, sem a gyerekeknek, sem a szülőknek. Ettől függetlenül mindenki nagyon várta, hogy visszaköltözhessenek az épületbe.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bölcsőde Botka László felújítás Szentmihály