Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Írt egy bíráló cikket a brit The Guardian a magyar médiaszabadság helyzetéről, ki nem találná, mit gondol róla Kovács Zoltán államtitkár
Túl a városon 2019. július 4. 12:12 Forrás: MTI

Írt egy bíráló cikket a brit The Guardian a magyar médiaszabadság helyzetéről, ki nem találná, mit gondol róla Kovács Zoltán államtitkár

A lap levelezési rovatában válaszolt a kritikákra Orbán megmondóembere.

Hirdetés

Kovács Zoltán szerint egyszerűen nem a valós helyzetet tükrözi az a cikk, amit a The Guardian közölt nemrégiben a magyarországi médiaszabadság helyzetéről, és amiben napilap politikai szemleírója, Timothy Garton Ash publicista és történész élesen bírálta az Orbán-kormány politikáját.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a brit lap levelezési rovatában megjelent válaszában azt írja: bár a szerző aggályainak ad hangot a magyarországi médiaszabadsággal kapcsolatban, ő a cikkről először éppen a magyar sajtóban olvasott.

Kovács a levélben a Fidesz szokásos védekezését adta elő a magyar médiapiac kormányzati leuralásával kapcsolatos vádakra: szerinte Magyarországon a keményen kritikus hírportáloknak van nagyobb olvasótáboruk, és ezek dominálnak azokon a tévécsatornákon is, amikből a magyarok hozzávetőleg 71 százaléka tájékozódik.

Arra, hogy Timothy Garton Ash szerint a kormánypártok „gyakorlatilag lerombolták a bíróságok függetlenségét”, Kovcs úgy reagált, hogy a magyarországi bírósági reformokat szerinte alaposan áttekintette az Európai Unió és a Velencei Bizottság, és minden kérdéses ügyre megoldás született.

Szerinte Garton Ash ideológiai meggyőződéseit tények cáfolják: a választási részvétel Magyarországon nem csökken, hanem növekszik, 2010 óta a házasságok száma is emelkedik, miközben a válásoké csökken, az abortuszok száma pedig csaknem harmadával csökkent.

Az államtitkár arról is írt, hogy szerinte a születési ráta emelkedik, a nők foglalkoztatottsági rátája soha nem volt olyan magas, mint most, a magyar hazai össztermék (GDP) 5 százalékot meghaladó növekedési üteme az EU élvonalában jár. Emellett a munkanélküliség történelmi mélységekre süllyedt, a kamatok továbbra is alacsonyak, a reálbérek növekszenek, és a 2008-as pénzügyi válság után távozott magyarok ma már sokkal nagyobb számban térnek haza.

Magyarán, minden szép és jó, oszoljanak, nincs itt semmi látnivaló! Legalábbis Kovács Zoltán államtitkár szerint.

(Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz fideszmédia Kovács Zoltán média médiapiac Orbán-kormány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés