Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Yoko Ono ma a békéért csenget Manchesterben, pedig még csak ott sem lesz valójában
Színes 2019. július 4. 10:14 Forrás: MTI

Yoko Ono ma a békéért csenget Manchesterben, pedig még csak ott sem lesz valójában

Minden idők leghíresebb zenészfeleségének kezdeményezésére egy különleges akcióval nyílik meg csütörtökön a város nemzetközi fesztiválja.
Hirdetés
Hirdetés

A fesztivál szervezői a Béke csengői elnevezést adták az eseménynek, amin csütörtök este több ezer ember szólaltatja meg a harangját.

„Amikor kislány koromban ünnepeltünk, mindig csengettünk. A béke pedig szintén egy ünnep” – fogalmazott a 86 éves tokiói származású művész, aki hajlott kora miatt már nem tud megjelenni személyesen a megnyitón, de videokapcsolaton keresztül a kivetítőkről instruálja majd a koncert résztvevőit.

A rendezvény helyszíne a manchesteri Cathedral Gardens lesz, ami a Manchester Aréna közelében fekszik, ahol 2017-ben egy öngyilkos merénylő bombát robbantott Ariana Grande koncertje után. A terrortámadásnak 22 halálos áldozata volt. 

Ono kifejtette, hogy azért akart részese lenni az ünnepségnek, „mert Manchester erős és energikus”. Az esemény pedig szerinte olyan hihetetlen vibrálást kelthet, ami az egész világot megváltoztathatja.

A Béke csengői esemény társszervezője, Emily Lim hangsúlyozta: Ono fontosnak tartja, hogy az emberek ne maradjanak passzívak. 

A fesztivál négyezer kézzel vésett csengőt készíttetett az eseményre, amelyet önkénteseknek adtak át, és arra kérték a többi résztvevőt, hogy ők is hozzanak magukkal csengőt, bármilyet, akár biciklicsengőt is, vagy legalább a telefonjuk csengőhangjával járuljanak majd hozzá a koncerthez.

A Béke csengői esemény a 18 napos művészeti fesztivál nyitánya, amelyet közép-európai idő szerint este nyolc órától a BBC honlapján élőben közvetítenek.

(Fotó: Getty Images)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!