• Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Mindent tud Szent-Györgyi Albert munkásságáról? Jelentkezzen a Nobel-díjas tudósról szóló versenyre!
Szegeden 2019. július 3. 14:05

Mindent tud Szent-Györgyi Albert munkásságáról? Jelentkezzen a Nobel-díjas tudósról szóló versenyre!

Nyolcadik alkalommal rendezi meg a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt a Szegedi Tudományegyetem. Az idei megmérettetésre szeptember 15-ig várják a középiskolás csapatok jelentkezését.

Hirdetés
Hirdetés

Az ország egyik legrangosabb tanulmányi versenyén a diákok a tudásukról való számadás mellett szakmai programokon is részt vesznek: meghallgathatják egy Nobel-díjas tudós előadását, és az SZTE legmodernebb laborjaiban találkozhatnak a szegedi egyetem vezető kutatóival.

A versenyt november 5-én és 6-án rendezik meg, a nevezési határidő szeptember 15.

A Szegedi Tudományegyetem és a Pro TalentisUniversitatis Alapítvány hazai és határon túli középiskolás diákokat és felkészítő tanáraikat várja a nyolcadik alkalommal meghirdetett SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyre.

A program a szegedi egyetem egykori rektora, az 1937-ben Nobel-díjjal elismert Szent-Györgyi Albert gazdag kutatói életműve előtt tiszteleg.  

A 2019-es vetélkedő fő témája: Szent-Györgyi Albert munkássága, valamint az orvosi-élettani, fizikai és kémiai Nobel-díjasok 2014-2018 között.

A verseny kérdései a biológiához, a fizikához és a kémiához kötődnek. A csapatok pályázhatnak kisfilmmel, valamint képregénnyel is: a pályamunkáknak a Nobel-díjas anyákat és lányokat, vagy a Nobel-díjas apákat és fiúkat kell bemutatniuk.

A hazai és a határon túli középiskolák számára a versenykérdéseket az SZTE elismert oktatói állítják össze, a zsűri tagjai a szegedi egyetem professzorai.

A kétnapos rendezvény során a verseny mellett szakmai programokat is kínál az SZTE: a diákokat és felkészítő tanáraikat az egyetem vezető kutatói fogadják az intézmény legmodernebb laborjaiban, és meghallgathatják egy Nobel-díjas tudós előadását is.

A verseny döntőjébe jutott hat csapat értékes nyereményeket vihet haza, az első helyezett pedig elnyeri a verseny fődíját.

A 2017-es győztes csapat – a három diák és kísérő tanáruk – például Cambridge-be utazott tanulmányútra, a tavalyi első helyezettek jutalma pedig egy szakmai programokban bővelkedő heidelbergi út volt.

Az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyről valamint a nevezéssel kapcsolatos tudnivalókról a verseny hivatalos honlapján találnak információt az érdeklődők.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: jelentkezés Szent-Györgyi Albert SZTE verseny