Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. július 3. 09:00

Ivo Dimcsev bolgár előadóművész vezeti a Thealter fesztivál idei workshopját

Tégy magadnak egy szívességet! – ez a mottó fémjelzi az idei Thealter Fesztivál workshopját, ahol a szólóelőadás létrehozásának technikáit sajátíthatják el a résztvevők. A tréninget a világhírű bolgár koreográfus, előadóművész, Ivo Dimcsev vezeti augusztus 3. és 7. között.

Hirdetés

Az idén már huszonkilencedik alkalommal rendezi meg augusztus 2. és 10. között a Thealter fesztivált a szegedi MASZK Egyesület.

A programsorozat műsorán a hazai és nemzetközi kortárs, független színházi és táncszínházi élet kiemelkedő produkciói szerepelnek.

Hetedik éve egészíti ki a kínálatot a Tea for Two Workshop, amelyre 18-28 év közötti, közép- vagy felsőfokú művészeti képzésben résztvevő fiatalok jelentkezhetnek Magyarországról és a határon túlról.

Augusztus 3-tól a bolgár származású, jelenleg Londonban élő koreográfus, előadóművész Ivo Dimcsev tart mesterkurzust, amely fókuszában a szólóelőadás fejlesztésének különböző lehetőségei, a saját fizikai és szöveges anyag, a dramaturgia, a térrel, a különböző tárgyakkal, kontextusokkal végzett munka, a választás lehetőségei állnak. A kurzus munkabemutatóval zárul augusztus 7-én.

Ivo Dimcsev a performansz művésze, a tánc, a színház, a zene és multimédiás eszközök sajátos és színes keverékét alkalmazza előadásaiban.

Fotó: Szögi Lackó

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: alternatív színház fesztivál Thealter workshop
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés