Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. július 3. 08:40

Bekopogtat a dinnyeszezon: kezdődik az árháború

Drágább lehet idén a békési dinnye, mégsem boldogok a gazdák - írja a hvg.hu. A portál szerint már most találkozhatunk medgyesi dinnye feliratokkal az árusoknál, noha a szabadföldi görögdinnye még a szárán van.

Hirdetés

600 hektárral csökkent a görögdinnye termőterülete Békés megyében, de még így is ott szedik le a 200 ezer tonnára becsült magyar termés csaknem felét – olvasható a hvg.hu cikkében. A lap kitér arra is, hogy a egyre több gazda hagyja abba a termesztést az állandó árháború miatt.

Arról is írnak, hogy Szegeden már látni medgyesi dinnyét hirdető feliratokat. A gyümölcs kilóját 359 forintért adják, de gyakran csak vevőcsalogatásról van szó, a szabadföldi dinnyét ugyanis még nem szedték le a termelők.

Így legfeljebb csak fóliás gyümölcs lehet az árusoknál, ha egyáltalán valóban magyar dinnyéről van szó, és nem mondjuk spanyolról.

A tavalyi évhez képest késésben van az idei dinnyeszezon, az áprilisi hideg és az azt követő májusi eső nem tett jót a növényeknek. Az utóbbi idők napsütéses időjárása azonban mégis jó termést ígér, igaz kevesebb dinnyére lehet számítani.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ár dinnye mezőgazdaság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés