Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. július 2. 16:49

Óriási bizonytalanságok terhelik a paksi bővítést az LMP szerint

A beruházást övező óriási bizonytalanságok miatt a paksi bővítés szerződésének felmondását, a munkák leállítását nevezet szükségesnek keddi budapesti sajtótájékoztatóján Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője.

Hirdetés

Semmilyen racionális érvvel ezt a projektet a kormány nem tudja védeni – fogalmazott, magyar nemzeti érdeknek nevezve, hogy mihamarabb, a veszteségek minimalizálása mellett szálljon ki az ország a vállalkozásból.

Az ellenzéki politikus kifogásolta:

a projekt annyira csúszik, hogy az illetékes tárca nélküli miniszter sem tudja megmondani, mikorra lesznek érvényes engedélyek, mikor indulhatnak a munkálatok, ahogy kérdéses az is, mekkora lesz a beruházás teljes költsége, vagy hogy mennyibe kerülnek majd a kapcsolódó beruházások.

Ez a projekt gyakorlatilag már megbukott – foglalta össze álláspontját az LMP-s politikus, aki arról is beszélt: ellentmondásos hírek keringenek arról, módosították-e a beruházás hitelszerződését, és nem tudni, milyen további beruházásokat tesz szükségessé a megaprojekt.

Múlt héten Orbán Viktor Brüsszelben arra utalt, hogy a rezsicsökkentést csak a paksi atommal lehet megvédeni. A miniszterelnök akkor beszélte erről, amikor lengyel és cseh kollégájával megfúrták az Európai Unió 2050-ig szóló klímatervét.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: atomerőmű atomprogram globális felmelegedés LMP paks 2
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés