Hirdetés
Túl a városon 2019. július 2. 16:08

Módosíthatják az alternatív iskolák halálát jelentő törvényjavaslatot

Nem várt fordulat történt a köznevelési törvény elfogadásával, a 444 arról ír, hogy elhalaszthatják zárószavazást. Az ügy hátterében Semjén Zsolt állhat, a halasztás pedig egy módosítás miatt kellhet.

A 444 úgy tudja, hogy a köznevelési törvényről folyamatosan egyeztet a kormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fidesz.

Tegnapi hír volt, hogy a köznevelési törvényhez olyan módosító-javaslatokat nyújtottak be az utolsó pillanatban, amelyek gyakorlatilag az alternatív iskolák működését lehetetlenítik el.

Ilyen változtatás például, hogy az alternatív kerettanterv csak legfeljebb 30 százalékban térhet el attól, amit az oktatásért felelős miniszter kiad. És az a módosítás sem segíti ezeket az intézményeket, hogy a Nemzeti alaptanterv tananyagát két félévre bontva, félévenkénti értékeléssel kell megjeleníteni a tananyagban.

Ezek az iskolák sok esetben éppen azért alternatívak, mert 30 százaléknál nagyobb arányban térnek el a megszokott tananyagtól, és eltérő tematikával, más ütemben oktatnak.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: oktatás alternatív iskola nemzeti alaptanterv