Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Húszéves a Szegedi Tourinform: a város gazdaságának egyik húzóágazata lett az idegenforgalom
Szegeden 2019. július 2. 14:04

Húszéves a Szegedi Tourinform: a város gazdaságának egyik húzóágazata lett az idegenforgalom

Képriport
Működésének húszéves fennállását ünnepelte ma délelőtt a Szegedi Tourinform Iroda. Volt mit ünnepelni: az elmúlt években nemcsak a vendégek, de az itt töltött éjszakák száma is megduplázódott.
Hirdetés

A Széchenyi téren tavaly átadott, modern irodában ünnepelte ma a Szegedi Tourinform stábja és a meghívott vendégek azt, hogy húsz éve működik a város önálló turisztikai irodája.

Az ünnepségen Nagy Sándor alpolgármester köszöntőjében többek között arról beszélt, hogy Szeged sikerágazat lett mára a turizmus, hiszen évente átlagosan 10 százalékkal nő a vendégforgalom és ma már Budapest és fürdővárosok után Szeged a turisták legkedveltebb célpontja.

– Az önkormányzat igyekszik ezt a folyamatot erősíteni azzal, hogy továbbra is jelentős beruházásokat tervez és valósít meg a turizmus és a vendéglátás a területén: az idegenforgalommal kapcsolatos fejlesztések, beruházások évek óta milliárdos nagyságrendben mérhetők.

Többek között tavaly adták át a vadaspark új, 480 millió forintból épített elefántházát, az év elején megkezdődött a Móra Ferenc Múzeum milliárdos felújítása, valamint zajlik a Belvárosi Mozi és a Partfürdő fejlesztése is.

A folyamatos beruházásoknak köszönhetően az elmúlt években rendre emelkedett a Szegedre látogató turisták száma. Ma már évente több mint hárommilliárd forintos bevétele származik a turizmusból több ezer szegedinek, akik a vendéglátásból élnek.

Az iroda munkatársai az elmúlt húsz évben 300 ezer látogatót szolgáltak ki, 100 ezer e-mailt küldtek el és 80 ezer telefonhívást fogadtak, valamint száz különféle idegenforgalmi rendezvényen is részt vettek – mondta el Ács Szilvia.

Az irodavezető kiemelte, míg

2000-ben 116 ezer vendég 216 ezer éjszakát töltött el Szegeden, addig
2018-ban már 223 ezer turista 444 ezer éjszakát töltött el a városban.

Ács Szilvia szerint fő feladatuk a városba érkező idegenek és az érdeklődő turisták információkkal való ellátása.

– A Szegedet és térséget bemutató többnyelvű információ füzetek mellett a városra emlékeztető ajándéktárgyakat is kínálunk – mondta a szegedi iroda vezetője.

Az információs szolgáltatások mellett akár kerékpárt is kölcsönözhetünk, de idegenvezetésre és tematikus sétákra is invitálják időről-időre a város vendégeit és az itt lakókat. Ugyancsak ide érdemes betérni, ha szegedi és országos kulturális- és sportrendezvényre szeretnénk jegyet váltani.

Az iroda belföldi és külföldi utazási kiállításokon is egyre többször népszerűsíti Szegedet, hogy a jövőben még több vendéget csalogassanak a Napfény városába.

Nyitóképünkre kattintva megnézheti Iványi Aurél fotógalériáját.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: idegenforgalom Nagy Sándor Szegedi Tourinform Iroda turizmus