Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. július 1. 19:53 Forrás: MTI

A Huawei megerősíti szerepvállalását a magyar infokommunikációs szektor fejlesztésében

Egyebek között erről írt alá szándéknyilatkozatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a kínai vállalattal hétfőn, Budapesten – közölte a tárca.

Hirdetés

A megállapodás szerint a cég tovább folytatja magyar egyetemistáknak szóló kínai technológiai tanulmányutak szervezését, elindítja a Huawei mérnöki tréningprogramokat, és ezekkel a tervek szerint a következő öt évben mintegy 200 magyar fiatalt szeretnének mérnöki ismeretanyaghoz juttatni. A tudástranszfert támogatja a vállalat közeljövőben létrehozandó magyarországi képzési és tanúsítási központja (HAINA) is.

A közlemény idézi Palkovics László, innovációs és technológiai minisztert, aki elmondta: a szándéknyilatkozat új távlatokat nyithat meg Magyarország és a Huawei kapcsolatában, Magyarország legjobb szakemberei vehetnek részt a kínai cég csúcstechnológiát alkalmazó és fejlesztő projektjeiben. Örömtelinek nevezte, hogy a cég vállalja a fiatalok, a jövő mérnökeinek és tudósainak oktatását is.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Huawei már évek óta jelen van a magyar piacon, közösen további jelentős eredményeket leszünk képesek elérni”

– fogalmazott Palkovics László.

Vu Pi-csiang, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója a közlemény szerint arról beszélt, hogy nagyra értékelik a magyarországi, folyamatosan kiegyensúlyozott üzleti környezetet, és ezért fontosnak tartják például a magyar mérnök tehetségek gondozását, tudásának fejlesztését.

A megállapodás a fentieken túl arra is kitér, hogy a Huawei részt kíván venni a magyar vasutak távközlési infrastruktúrájának fejlesztésében, az intelligens egészségügyi ellátás fejlesztésében és az okosvárosok kialakításában is

– olvasható a közleményben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Huawei Innovációs és Technológiai Minisztérium ITM Palkovics László
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés