Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. július 1. 17:48 Forrás: MTI

LMP: Áder védi a védhetetlent

Az ellenzéki párt szerint az államfő beszállt a kormány elégtelen klímapolitikájának védelmébe.

Hirdetés

Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes hétfőn sajtótájékoztatón kérdőjelezte meg, hogy 2030-ig teljesíthető a klímacél. Ezt azzal indokolta, hogy 2015-től évente csaknem 6 százalékkal nő az ország károsanyag-kibocsátása. 

Az ellenzéki politikus a kifogásait sorolva azt mondta:

az ország korábbi kibocsátás-csökkenésében szerepet játszik a villamosenergia-import, jellemzően lengyel, ukrán vagy cseh széntüzelésű erőművektől. Ez pedig nem jelent kevesebb káros anyagot a Földön, csupán az más országok kibocsátását növeli. 

Schmuck Erzsébet közölte, nem osztja Áder János pozitív értékelését az erdőterületek növekedésével kapcsolatban sem. Mint mondta, valóban több a zöld terület az országban, az erdők fele azonban idegenhonos fajokból áll, amelyeknek gyenge az éghajlat-szabályozó funkciója. 

Az LMP frakcióvezető-helyettese kijelentette: a kormány klímapolitikája már többször megbukott, a többi között akkor, amikor a kormányfő Brüsszelben megvétózta az unió 2050-ig tartó klímacélját, valamint akkor, amikor az Európai Bizottság elégtelenre értékelte az ország 2030-ig szóló klímatervét.

(Fotó: MTI)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Áder János EU Európai Unió klíma klímaváltozás környezetvédelem LMP
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés