Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Az egyetemen dolgoznak a milliárdos Nemesi Pál független fideszes polgármesterjelölt kampánycsapatának élharcosai
Szegeden 2019. július 1. 16:23

Az egyetemen dolgoznak a milliárdos Nemesi Pál független fideszes polgármesterjelölt kampánycsapatának élharcosai

Az ajánló, Rovó László rektor, a 700 ezret kereső fotós és mindenes, Kobza Miklós, és a frissen beszállt megmondóember, Ádám Attila: mindhárman munkaviszonyban vagy szerződéses viszonyban vannak a Szegedi Tudományegyetemmel.

El tudta volna képzelni bármikor, hogy a rendszerváltás után egy felsőoktatási intézmény vezetését, kommunikációjának irányvonalát, jogi háttérének biztosítását döntően befolyásoló személy bármelyik párt mellé nyíltan odaállva kampányoljon?

Nem baj, ha nemet válaszol, sőt, ez a normális reakció.

Csakhogy 2019-re a normális reakciókat el lehet feledni, a Fidesz-kormány alatt minden a lehető legtermészetesebb, semmin nem kell csodálkozni. Azon sem, hogy a fönti kérdésünkre bizony igen a válasz:

Rovó László, Kobza Miklós és Ádám Attila

egytől egyig a helyi Fidesznek és a párt függetlennek látszó jelöltjének, a milliárdos Nemesi Pálnak kampányolnak, és mindhármukra igaz, hogy pénzt kapnak az egyetemtől. Rovó László esetében mindez teljesen természetes, honnan máshonnan kapja a rektor a rektori fizetését, ha nem az egyetemtől, ám ott van Kobza Miklós, akinek havonta 700 ezret fizetnek „valamiért”, és ott van a Sulyok és Ádám ügyvédi iroda, amelynek egy négy éves keretszerződéssel havi szinten 444 ezer 500 forintot fizet ki az egyetem.

Ádám Attila ügyvédi irodája 2018. október 1-je óta teszi mindezt, 2022. október elsejéig 21 millió 336 ezer forintot kapnak a Szegedi Tudományegyetemtől.

Ahogy a lenti képernyőmentésen is láthatják „ az egyetem intézményi fejlődéséhez, szabályos működéséhez szükséges jogi háttér biztosítása” a feladatuk – a szerződések listája nyilvános, itt elérhető.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ádám Attila Fidesz Kobza Miklós Nemesi Pál polgármesterjelölt Rovó László Szegedi Tudományegyetem SZTE