Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Akkora az érdeklődés az újszegedi Don Juan iránt, hogy már a főpróbára árulják a jegyeket
Művház 2019. július 1. 16:04

Akkora az érdeklődés az újszegedi Don Juan iránt, hogy már a főpróbára árulják a jegyeket

A rendkívüli érdeklődésre tekintettel még egy estén láthatja a közönség a szabadtéri játékok megújult újszegedi színpadát megnyitó Moliére-komédiát, a Don Juant. Nyilvánossá tették a július 18-i főpróbát.

Hirdetés
Hirdetés

A főpróbára szóló, egységesen 3 ezer forintos jegyeket személyesen a Reök-palotában lévő Fesztivál jegyirodában, valamint online lehet megváltani.

Hetekkel az bemutató előtt elkapkodták a jegyeket a Szegedi Szabadtéri Játékok új színpadát megnyitó produkcióra – emiatt a Moliére-komédiák különleges darabja, a Don Juan plusz egy estét kap az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

A július 18-i főpróbára korlátozott számban még jegyet válthatnak azok, akik elől már elkapkodták a korábban meghirdetett előadások helyeit.

A megújult játszóhely első bemutatója, a Don Juan különleges szereposztással érkezik: sokszínű művészgárda kovácsolódik össze egy társulattá O. Horváth Sári és Herczeg T. Tamás rendezők vezetésével.

A címszerepet Jakab Tamás alakítja, aki Emir Kusturica legendás társulatának is vezető színésze volt. Sganarelle-t, a szolgáját Sorbán Csaba játssza – ez a leleményes karakter nemcsak a komédiának, hanem az irodalomtörténetnek is fontos alakja.

Donna Elvirát, a csapodár főhős feleségét Csákányi Eszter alakítja: az elcsábított apáca izgalmas színt kap általa, csakúgy, mint Bodrogi Gyula megformálásában az apa, Don Louis figurája. Kulka János karaktere, a meggyilkolt Parancsnok sorsfordító szerepet játszik a történetben, és különös gondolatokat ébreszthet Don Juan és a koldus, vagyis Zsótér Sándor találkozása.

A szabadtéri Moliére-sorozatának korábbi darabjaiból ismerős művészek is fellépnek a nagy érdeklődést kiváltó produkcióban: Kancsár József, Balog József, Sebők Maya és Farkas Andrea is fontos szerepet vállalt. Don Juan embereit pedig Geréb Ágnes, Odorics Ferenc és Andóczi-B. József alakítják.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bemutató Moliére Szegedi Szabadtéri Játékok Újszegedi Szabadtéri Színpad

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés