Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. június 30. 14:05

Először lépett Észak-Korea földjére amerikai elnök

Összejött a régóta szervezett Trump-Kim Dzsongun-találkozó. Az amerikai elnök és az észak-koreai diktátor a két Korea határán lévő fegyvermentes övezetben találkoztak, majd néhány percre átvonultak a diktatúra területére.

Hirdetés

Donald Trump az Egyesült Államok első elnöke, aki Észak-Koreában járt. A találkozó után Trump azt mondta: a gesztussal az elmúlt hónapokban megakadt tárgyalást kívánta elmozdítani a holtpontról.

A két ország vezetője arról igyekszik megegyezni, hogy Észak-Korea miként tudná elősegíteni a Koreai-félsziget atommentesítését.

Több szakértő is úgy véli, hogy a Trumppal való találkozások egyébként úgy kellenek Kim Dzsongunnak mint egy falat kenyér: az atommal való fenyegetőzésekkel és az ehhez hasonló tárgyalásokkal erősíteni tudja szerepét a globális politikában, amellett, hogy rendszere túlélését is biztosíthatja az ilyen módon elért esetleges segélyszállítmányokkal.

Nemrég derült ki ugyanis, hogy Észak-Koreában a rizs fejadagot napi 16 dekagrammra csökkentették, annak ellenére, hogy az országban milliók éheznek.

(fotó: Brendan Smialowski / AFP)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Donald Trump Egyesült Államok Észak-Korea Kim Dzsongun
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés