Hirdetés
Túl a városon 2019. június 29. 18:56 Forrás: MTI

LMP: A kormány adjon tájékoztatást az otthonápolással kapcsolatos visszaélésekről

Az ellenzéki párt szerint, ha a kormány ezekre hivatkozva nem akarja megemelni a támogatások összegét, akkor előbb adjon megfelelő tájékoztatást az esetekről. De egyébként is badarság az egész.
Hirdetés

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely szerint rengeteg visszaélés történt a felnőttek otthonápolása körül, a kabinet ezért sem tervezi a jelenleg havi 58 ezer, illetve 38 ezer forintos támogatás emelését.

Ungár Péter badarságnak nevezte ezt az érvelést, ahogy azt is, hogy a támogatás előbb 100 ezer forintra, majd a minimálbér szintjére emelése túlzott terhelést jelentene a költségvetésnek. Az államnak ez a lépés évente 20-25 milliárd forintjába kerülne, amit könnyen ki lehetne gazdálkodni a jelenlegi felesleges költségvetési kiadásokból – mondta az LMP politikusa, példaként említve a kormánypropagandára és a „sztársportra” szánt összegeket. 

Ungár szerint az otthonápolási támogatás elsősorban a demenciában szenvedő szülőket gondozóknak jelentene hatalmas segítségét.

(Fotó: MTI/Kovács Attila)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz LMP Orbán-kormány otthonápolás Ungár Péter