Hirdetés
Szegeden 2019. június 29. 17:52

Szívesen ment mindenki a Fő térre Petőfitelepen

Képriport
Szombaton 17. alkalommal rendezték meg a Szív napját Petőfitelepen. A változatos programok között a hagyományoknak megfelelően átadták a Petőfitelepért díjakat is.

A szokásos helyszínen, a Fő téren vártak az érdeklődőket a 17. Szív napján Petőfitelepen. Mindenki megmutathatta tehetségét és tudását ezen a napon, hiszen az ovis táncosoktól az általános iskolai énekeseken át a nyugdíjas szervezetekig mindenki színpadra lépett, akik produkcióval készültek a helyi közösség legnagyobb ünnepére. A kicsik játszhattak, az idősebbek az egészségsátornál megmérhették a koleszterinszintjüket vagy a vérnyomásukat. A meleg ellenére senkinek sem esett nehezére a mozgás, hiszen ez a nap az egészségről és a közösség összetartó erejéről szól.

Szénási Róbert, a városrész egyéni önkormányzati képviselője kiemelte, a rendezvény az itt élők közösség tagjainak nagyon jó lehetőség arra, hogy kikapcsolódjanak, és együtt töltsenek egy kis időt. Szerinte ezen a délutánon a család minden tagja találhat magának programot. A forgatagban megjelent Botka László polgármester is, aki később a színpadra lépve köszöntötte a petőfitelepieket. Felidézte az első Szív napját, amikor azt kívánta a helyieknek, hogy teremtsenek hagyományt ebből a nagyszerű kezdeményezésből. Elmondta, a városrész fejlődését jelzi, hogy jelenleg is két utcában újítják fel a járdákat, valamint, hogy egy másfél kilométeres csapadékvíz-elvezető rendszer kialakítása is zajlik.

Fotók: Iványi Aurél

Idén 9. alkalommal adták át a Petőfitelepért díjakat, amiket a polgármestertől vehettek át a kitüntetettek. Bánfiné Szekfű Magdolna óvónő volt az első díjazott, ám mivel éppen ezen a napon ment férjhez a lánya, személyesen nem tudta Botka László odaadni neki az elismerést. Ott volt viszont Tóth Lászlóné dajka, aki amellett, hogy Bánfiné kollégájaként a Gyöngyvirág Óvoda dolgozója volt, a kicsiket harcművészetre is oktatta a helyi művelődési házban. Ma már mindketten nyugdíjasok, de továbbra is aktív tagjai a közösségnek.

Tóth Lászlónénak tapsol Szénási Róbert és Botka László.

Nagy meglepetésként érte a harmadik kitüntetettet, hogy a színpadra szólították. Debreczeniné Kőházi Edina ősi petőfitelepi lakos, mindenki ismeri, és tudják róla, hogy fáradhatatlanul dolgozik a közösségért. A helyi művelődési ház munkatársa meghatottan azt mondta, hogy nem az elismerésért dolgozik, hanem mert segíteni akar az embereknek, de nagyon jól esett neki a kitüntetés. A Szív napja alkalmából elismerést kaptak a legvirágosabb helyi porták tulajdonosai is. Az idén a két kitüntetett családi ház tulajdonosai Csanádi Tibor és Ördög Lászlóné.

SzGy

A rendezvényen készült fotóink a nyitóképre kattintva láthatók!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László családi nap Petőfitelep Szénási Róbert kitüntetés