Szegeden 2019. június 28. 16:28

Gondolta volna, hogy egy amnéziás orvos vezeti a klinikát?

Súlyos emlékezetkiesésben szenvedhet a szegedi egyetemi klinika vezetője.

Hirdetés
Hirdetés

A milliárdos Nemesi Pál és Rovó László rektor után újabb függetlennek, civil szakembernek hazudott fideszes kritizálta a Fidesz médiában a szegedi városvezetést. Most az a Németh László bírálta a fideszes szócsővé züllesztett Délmagyarországban a szegedi városvezetést, aki arról híresült el, hogy lefogta egy riporter kezét.

Németh Lászlót tavaly májusban váltották le az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) éléről, de nem hagyták az út szélén. Kinevezték a szegedi klinikák élére.

KORUNK NAGY FÜGGETLEN KRITIKUSÁRÓL tudni kell, hogy...

  • ...az ő irányítása alatt fordult elő, hogy az ÁEEK egy közbeszerzésen nem az olcsóbb lélegeztetőgépeket kínáló céget választották, hanem a 700 millió forinttal magasabb ajánlatot adó vállalkozót, ezért 50 millió forintos bírságot is kiszabott a hatóság a központra
  • ...hozzá kötik a miskolci kórházigazgató menesztését is, aki miután szóvá tette az intézmények kifogásolható szerződéseit, közbeszerzéseit, röviddel később elbocsátották.

Németh László úgy csinál, mint aki nem tudja, nem emlékszik arra, hogy az utóbbi harminc év legnagyobb egészségügyi beruházása, az Új Klinika építése Szeged város jelentős támogatásával valósult meg. Persze, lehet, ezt tényleg nem tudja, hiszen 2003 óta nem élt Szegeden. A 2015. decemberi avatóünnepségen Mészáros János, az EMMI helyettes államtitkára azt mondta beszédében, hogy a beruházás olyan mérföldkő Magyarország és a magyar orvosképzés zászlóshajójának életében, amire sokáig fogunk emlékezni.

A szegedi egyetemi klinika vezetője erre már nem emlékszik. Pedig jó lenne, ha emlékezne arra, hogy a város...

  • ...az Új Klinika fejlesztéséhez 728 millió forintból kiszélesítette az új épülethez vezető Oldal utcát, valamint korszerűsítette a közműveket
  • ...324 millió forintból pedig átépítette a Semmelweis utcát.

Így a város részéről az infrastrukturális beruházások teljes költsége több mint egymilliárd forint volt.

Mindemellett a város az elektromos tömegközlekedési nagyprojektnek köszönhetően bekötötte a klinikákat a szegedi tömegközlekedésbe a 8-as trolivonallal.

Ezen túlmenően 2007 és 2017 között a város évi 100 millió, vagyis összességében egymilliárd forinttal támogatta a szegedi egészségügy fejlesztését. Szeged városa 2017-ig biztosította az egyetemnek az évi 100 millió forint fejlesztési forrást, annak ellenére, hogy a Fidesz-kormány 2013-ban államosította a városi kórházakat.

Továbbá korábban a város gép- és műszerbeszerzésre nyújtott mintegy 300 millió forint támogatást, illetve a gyermekklinika 380 millió forintos műszerfejlesztési pályázatához is a város biztosította a tíz százalékos önrészt.

Szeged városa továbbra is ott áll minden egészségügyi fejlesztés, beruházás mellett.

VuK

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügy Németh László Szegedi Tudományegyetem SZTE SZTE Klinikai Központ