Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szabó Bálint hazudott, 1 milliót fizethet, mert megsértette Botka László jó hírnévhez fűződő jogát
Szegeden 2019. június 28. 15:45

Szabó Bálint hazudott, 1 milliót fizethet, mert megsértette Botka László jó hírnévhez fűződő jogát

Újabb pert nyert Szeged polgármestere Lázár János fizetett provokátora ellen a Szegedi Törvényszéken.

Hirdetés

Polgármesteri poszt a per eredményéről

 

Korábban írtuk:

Szabó Bálintot most egy 2018. november 27-i sajtótájékoztatóján elhangzottak miatt marasztalta el a bíróság, amikor azt állította, a Szeviép-ügy főszereplője voltaképpen Botka László. Ezt mondta akkor:

„2008-ban vezető szocialista politikusok a Szeviép vezérekkel közösen elhatározták, hogy a Szeviépen keresztül közpénz-milliókat, de inkább milliárdokat tüntetnek el szegedi nagyberuházások során, majd az esetleg ezekből botrányt és büntetőügyeket befolyásukkal visszaélve, helyi rendőri és ügyészi vezetőket felhasználva próbálja majd elsimítani.”

Szabó azt is állította, a polgármesternek büntetőjogi felelőssége is felmerül, mert még akkor is milliárdos kifizetésekről döntött a cég javára, amikor a Szeviép már csődben volt. A Törvényszék megállapította, Szabó Bálint ezzel megsértette Botka László jó hírnévhez fűződő jogát, és eltiltotta a további jogsértéstől: egymillió forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte, és Lázár emberének kell fizetni a perköltséget is. Az ítélet nem jogerős.

Ez már a második per, amelyet Szabó Bálint Botka Lászlóval szemben elveszett. Áprilisban ugyancsak a Szegedi Törvényszék szintén személyiségi jogsértés miatt 1-1 millió forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte Szabót valamint a szegedma portált és a Déli Szót.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László ítélet per Szabó Bálint Szegedi Törvényszék Szeviép
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés