Hirdetés
Szegeden 2019. június 28. 16:12

A Gellért Szabadidőközpontban ünnepeltek idén a köztisztviselők

Képriport
A hagyományoknak megfelelően idén is színes programok várták a Gellért Szabadidőközpontban a szegedi városháza dolgozóit pénteken. A Köztisztviselők Napja alkalmából rendezett szabadidős programok célja az volt, hogy az irodák dolgozói kikapcsolódjanak.

Sportvetélkedőkkel, főzőversennyel, irodák közötti ügyességi vetélkedővel, darts és csocsó versennyel, valamint mobil szabadulójátékkal is várták ma Újszegeden a szegedi városháza dolgozóit a köztisztviselők napján.

Emellett számos színes, szabadidős programon is részt vehettek az ünneplők: volt ugrálóvár, állatsimogató, játszósarok, kézműves foglalkozások, csillámtetotáválás, trambulin és a vállalkozó kedvűek a kajakpótlót is kipróbálhatták.

Több helyen grillételek készültek, valamint bográcsokban pörkölteket főztek az alkalmi szakácsok.

– Minden szakmának, hivatásnak van az ünnepe: létezik pedagógusnap, Semmelweis-nap az orvosoknak, van a kultúra napja és van ünnepe a szociális munkásoknak is. Természetes, hogy a köztisztviselőknek is van ünnepe. Számomra ez a nap lehetőség is, hogy a szegediek nevében megköszönjem a több mint háromszáz munkatársuknak, hogy tisztességesen, becsületesen és magas színvonalon szolgálják a várost és intézik a szegediek ügyeit – mondta a rendezvényre kilátogató Botka László polgármester, aki hozzá tette azt is,

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

Szeged volt az egyetlen magyar nagyváros, amelyik évekkel ezelőtt megemelte a kormány által egy évtizede nem változtatott köztisztviselői béralapot.

– Ez azt jelenti, hogy megpróbálunk – időnként akár erőn felül is –, de jobb működési feltételeket biztosítani a polgármesteri hivatal munkatársaink, hiszen ők intézik a szegediek mindennapi ügyeit – monda a városvezető.

A szegedi köztisztviselők már tegnap is ünnepeltek: csütörtökön délután immár

sokadszor nyílt Alkotó hivatalnokok címmel kiállítás a városházán dolgozók képzőművészeti munkáiból,

valamint a köztisztviselő hősök emléktáblájának megkoszorúzása és a karitatív programok is kapcsolódtak a mai köztisztviselői naphoz.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László Köztisztviselők Napja ünnep