Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. június 28. 13:03

Hat fiatal szegedi pár jutott önkormányzati tulajdonú garzonlakáshoz

Pénteken délelőtt hirdették ki az IKV Zrt. székházában annak a pályázatnak a végeredményét, melyet 35. életévüket be nem töltött fiatal párok számára írtak ki. A győztesek alacsony bérleti díjak megfizetése mellett egyszobás, összkomfortos lakásban élhetnek öt évig.

Hirdetés

Nem is számítottunk rá, hogy az első pályázatunkkal nyerni fogunk – mondta boldogan az eredményhirdetés után Püski Lívia. Ő és párja, Koncz Roland munka mellett tanulnak, így van rendszeres jövedelmük, ami alapfeltétele az érvényes pályázatnak. Öt fiatal pár szerzett öt évre bérleti jogot az úgynevezett „fecskeházban” a Tápai utcában, a hatodikat a Cserzy Mihály utca 3-5 szám alatt Szűcs Ferenc és társa, Boldogh Barbara nyerték el. Ők is először pályáztak, és mivel utolsóként hallották a nevüket, már kezdték elveszíteni a reményt, hogy olcsó bérlakáshoz jutnak. Szerencsére végül ők is aláírhatták a szerződést az ingatlankezelő céggel.

A győztes pályázathoz azonban nem szerencse, hanem az előírt feltételek teljesítése kellett.

Kardos Kálmán, az IKV Zrt. vezérigazgatója elmondta, az ingatlanokra azok a fiatal párok pályázhatnak, akik nem töltötték be a 35. életévüket, rendelkeznek határozatlan, vagy minimum egy éves határozott idejű munkaviszonnyal. Ezen kívül előírás a legalább egy éves szegedi lakóhely, vagy legalább három éves tartózkodási hely, és életvitelszerűen a városban kell lakniuk, valamint igazoltan házastársi vagy élettársi kapcsolatban kell élniük. Vállalniuk kell elő-takarékosság fizetését is, melynek összege 18 722 és 28 208 forint között van, alapterülettől függően.

Püski Lívia és Koncz Roland is a boldog lakástulajdonosok között van

A 2003-ban épült, kifejezetten fiatalok számára bérbe adott Tápai utcai „fecskeházban” egy szoba, összkomfortos lakásokra lehet pályázni. Az alapterület 27 és 41 négyzetméter között váltakozik. A legkisebb lakások esetében 10233 forint, míg a legnagyobbaknál 15539 forint bérleti díjat kell havonta fizetni. Ezen felül a külön szolgáltatások díja 5 és 7 ezer forint között mozog. Kardos Kálmán szerint azok, akik most elnyerték az IKV valamelyik lakásának bérleti jogát, a piaci ár ötödéért lakhatnak modern körülmények között.

A bérbeadás időtartama 5 év, a bérleti jogviszony ekkor automatikusan lejár, ám az elő-takarékosságnak köszönhetően biztosan lesz már némi anyagi alapjuk a fiataloknak arra, hogy saját lakást vásároljanak maguknak. A bérlakásprogram folytatódik, hiszen a mostani pályázat is bizonyítja, hogy még mindig sokan szeretnének önkormányzati tulajdonú lakásban lakni. A most lezárult pályázatban ugyanis a hat lakás bérleti jogára összesen 16 pár jelentkezett. Akik most nem nyertek, a következő alkalommal ismét próbálkozhatnak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: IKV lakás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés