Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Életre kel a GaGa-világ a Dóm téren: Queen-slágerekkel küzdenek egy agymosott világ ellen
Művház 2019. június 28. 10:41

Életre kel a GaGa-világ a Dóm téren: Queen-slágerekkel küzdenek egy agymosott világ ellen

Képriport
A szabadtéri játékok idei második bemutatóját, a We Will Rock You-t eddig 17 országban mutatták be, több mint 16 millió néző fogadta tomboló ovációval. A Queen-musical péntek este megérkezik a Dóm térre.

Hirdetés
Hirdetés

A musicalt a péntek esti bemutatót követően még négy alkalommal – június 29-én és 30-án, valamint július 5-én és 6-án is – láthatják a Dóm tér nézői.

A musicaltörténelem legnagyobb sikerei, a tíz leghosszabb ideig játszott musical között tartják számon a 2002-ben, Londonban bemutatott, Queen dalokból készült We Will Rock You-t.

Az előadást eddig 17 országban mutatták be hatalmas sikerrel, több mint 16 millió néző fogadta tomboló ovációval.

Londonban, a Dominion Színházban rekordideig, 12 éven át játszották, 4600 eladáson 6 és fél millió néző látta a musicalt, amely többek között a közönség által odaítélt Laurence Olivier-díjat is megkapta.

(Fotó: PS Produkció / Sárközy Marianna)

Az előadást a világon elsőként új rendezésben és koreográfiával, egyedülálló látványvilággal 2017 novemberében mutatták be Budapesten, a BOK Csarnokban a PS Produkció jóvoltából, majd 2018 novemberétől a budapesti Magyar Színházban is játsszák.

A történet a távoli jövőben, a 24. század elején, a Planet Mall nevű bolygón játszódik, amelyet egykor Földnek hívtak. A globalizáció mindent behálóz. Az egész világot a GaGa konszern, a Globalsoft uralja, élén a kegyetlen Killer Queennel és segítőjével, a titkosrendőrség vezetőjével, Khashoggi parancsnokkal.

Ez egy látszólag boldog, biztonságos GaGa világ, ahol a fiatalok ugyanazokat a filmeket nézik, ugyanolyan ruhákat hordanak, ugyanazokat a komputer generált-zenéket hallgatják, és ugyanazt gondolják. Ez egy agymosott világ.

Az igazi élőzene kihalt, a hangszereket betiltották. Fiatalok egy csoportja fellázad a műanyag világ ellen, ők olyan egyéniségek, akik a gondolat szabadságát és az igazi hangszerekkel játszott élő rockzenét akarják visszahozni.

Az ellenállóknak kemény harcot kell vívniuk a kegyetlen hatalommal, míg megtalálják a „bajnokok hangszerét”, a felszabadító, szent elektromos gitárt.

Az előadásban összesen huszonnégy Queen-sláger csendül fel magyarul, köztük olyan felejthetetlen számok, mint a Radio Ga-Ga, a Bohemian Rhapsody (Bohém rapszódia), a Somebody to love (Szeretni valakit), a Play the game (Jöjj és játssz!), az I want it all (Az egész kell) és természetesen az előadás címadó dala, a We Will Rock You!

A Queen világslágereit felvonultató előadás rendezésére a PS Produkció producere, Simon Edit Cornelius Baltust kérte fel, aki a Vámpírok bálja és a Chess című musical rendezésével vált ismertté Magyarországon.

Díszlet és jelmeztervező Kentaur, akinek a Vámpírok bálja csodálatos látványvilágát is köszönhetjük.

A musical szereplői napjaink népszerű sztárjainak reinkarnációi. A főhősök olyan hazai és külföldi rock és pop legendák neveit viselik, mint Britney Spears, Ozzy Osbourne, Lady Gaga, Tina Turner, Madonna, Cindy Lauper, Pink, Mick Jagger, Pici, Somló, Bono, vagy Buddy Holly.

A ma esti Dóm téri premieren a főbb szerepekben Szemenyei Jánost, Stéphanie Schlessert, Sári Évát, Egyházi Gézát, Baksa Andrást, Veres Mónika Nikát, Végh Pétert és Pethő Dorottyát láthatják a nézők.

Nyitóképünkre kattintva megnézheti a musicalról készült fotógalériát.

rag

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bemutató Dóm tér musical Szegedi Szabadtéri Játékok We Will Rock You

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés