Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. június 27. 14:35

Szegedi milliárdosok klubja: közülük kerül ki Botka László fideszes kihívója

A szeged.hu információi szerint a szegedi Fidesz nem mer pártpolitikust indítani Botka László ellen, ezért fideszes civil jelöltet támogat októberben a polgármester-választáson. Közös bennük, hogy mind a hárman milliárdosok. Úgy tűnik, a Fideszt csak az érdekli, hogy a jelöltje minél gazdagabb legyen.

Hirdetés

Helyreigazító közlemény

Portálunkon 2019. június 27. napján megjelent „Szegedi milliárdosok klubja: közülük kerül ki Botka László fideszes kihívója” című médiatartalomban valótlanul állítottuk, hogy Ádám Attila milliárdos.

* * *

Az első opció Varga Mihály, a KÉSZ Holding, Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalatcsoportjának alapító-tulajdonosa, aki 15 milliárd forintot is meghaladó vagyonával már az 50 leggazdagabb magyar egyike.

Varga Mihály

Varga cégei az Orbán-kormány sok száz milliós stadionépítési projektjének legnagyobb nyertesei közé tartoznak. Építették a Fradi- és a Vasas-stadiont, részt vesznek a Puskás-stadion felhúzásában, de nekik köszönhető a felcsúti Pancho Aréna elkészülte is. Az utóbbinál még Simicska és Nyerges Közgépjével, ma már Mészáros Lőrinccel és Szíjj Lászlóval működnek együtt.

A második opció Ádám Attila ügyvéd, aki még a 2002 előtti, Bartha-féle urambátyám-sógorkoma időkből lehet ismerős. Ádám Attila akkor az önkormányzat ügyvédje volt Sulyok Tamással. Ügyvédtársa, Sulyok Tamás ma a szebb napokat látott Alkotmánybíróság elnöke.

Ádám Attila

Sulyokhoz hasonlóan a gazdag ügyvéd is beilleszkedett a Fidesz-rendszerbe. Bár 2005-ben még Bartha oldalán próbálta – sikertelenül – megszerezni a Fidesz szegedi elnöki posztját, ma már újra a kormánypártok holdudvarának oszlopos tagja. Ráadásul nem is a háttérben megbújva, hanem a nevét és arcát adja: rendszeres szerzője a városi fideszes propagandának is.

A Fidesz harmadik jelöltje a dúsgazdag Nemesi Pál. A milliárdos Nemesi a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetője, emellett a Ferroép-csoport tulajdonosa, amely már számos állami megrendelést kapott. Legutóbb a Lezsák Sándor fideszes parlamenti alelnök Lakitelki Népfőiskolája területén megvalósuló termálfürdő építésére kapott nettó 4,5 milliárdos szerződést. 2018-ban cégcsoportjának több mint 5 milliárd forintos árbevétele volt.

Nemesi Pál

Mindezekből világosan kitűnik, hogy a Fidesz nem egyszerűen egy civil jelölt mögé bújik, hanem kifejezetten a milliárdosok között kereste azt az embert, akit a tizenhét éve baloldali város élére választatna. A szegedi Fidesz a milliárdosok klubjává vált.

G. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Nemesi Pál polgármesterjelölt Varga Mihály Ádám Attila
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés