Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. június 27. 09:21

Lázár János maga ismerte be, hogy jó kapcsolat van a kormány és Szeged között

A magyar kormány gazdasági potenciált lát a keleti régióban, ezért is kötött megállapodást Debrecennel, Békéscsabával és Szegeddel – erről beszélt Lázár János tegnap Debrecenben.

Hirdetés

A ménesügyi, cigarettaügyi és tramtrainügyi kormánybiztos a magyar-román kapcsolatok ápolása miatt járt a hajdúsági megyeszékhelyen. Az MTI beszámolója szerint azt is mondta, hogy „a magyar-román kapcsolatokban egymásra vagyunk utalva, a kérdés az, hogyan tudjuk ezt kihasználni a versenyképesség fokozása érdekében”.

A Szegeddel kötött megállapodás példájaként említette a Szabadka és Szeged közötti vasúti fejlesztést, ennek köszönhetően a 39 kilométeres távolság vasúton fél óra alatt megtehető lesz, erre a kiviteli tervek már elkészültek

– mondta Lázár, majd azt is hozzátette, hogy tudatos közlekedési infrastrukturális fejlesztés zajlik a gazdaságélénkítés érdekében. 

Szerinte ugyanilyen fontos a munkaerő megléte is, nemzetiségtől függetlenül.

Bár a szegedi fidesz folyamatosan a gazdasági és fejlesztési kormányzattal rossz viszonyba lévő, elszigetelt városként beszél Szegedről, több fejlesztés is bizonyítja, hogy ez nem így van. Lázár János említhette volna többek között a lézeres kutatóköpont, a körülötte lévő tudományos ipari park fejlesztését is.

Restanciája is van bőven a kormánynak Szegeddel szemben, Orbán Viktor és szegedi emberei többször is megígérték a harmadik hidat a városnak, de ebből még semmi sem valósult meg.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fejlesztés kormány Lázár János
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés