Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. június 27. 07:23

Olvasó kérdez, Szegedma nyíltan fideszes propagandát hazudik neki válaszul

A szegedi híd kapcsán egy kommentre feleltek. Nem kellett volna.

Hirdetés

Ez a diskurzus a Szegedmán zajlott a szegedi harmadik hídról szóló „cikk” alatt:

Vegyük két részre a Szegedma hazugságát:

„Nem pontosan tudja” – írják.

Az olvasó jól, pontosan tudja, tudta, ekkor ígérte meg meg a miniszterelnök. Orbán Viktor a 2017. januári sajtótájékoztatón azt is mondta, hogy „Szeged – három országot is figyelembe véve – a régiónak nem a legnagyobb városa, de lehet a legszebb városa. Lehet, hogy nem a legnagyobb gazdasági súlyt képviseli, de a legjobb minőségű iparágakat tartja itt. Lehet, hogy nem a legnagyobb, de a legnagyobb egyetemmel rendelkezik. Minden, ami a minőségről, az élhetőségről, a szépségről szól, és egyáltalán, amiről azt gondoljuk, hogy magyar, mindennek a támogatásában partnere leszek a polgármester úrnak. 2010-ben is elmondtam, a kétharmadunkkal a három harmadot akarjuk szolgálni. Vagyis Szeged minden polgárát szolgáljuk a kormányzati erőnkkel.”

Itt véget is ért valójában az érdemi reakció. A következő mondatok ugyanis fideszes sablonfeleletek:

„Ha az önkormányzat nem jó, és nem felkészült partnere a kormánynak, akkor nehéz pénzt adni bármire is. Ami eddig épült, megújult Szegeden, az így vagy úgy, de kormány(zati) forrásból volt jelentős részben. Erről írtunk már cikket is.”

Az a forrás jelentős részben, sőt, majdnem teljes egészében Európai Uniós támogatás, brüsszeli sikeres pályázat. Uniós támogatással született újjá a város, és lehet, hogy kegyeskedett itt megjelenni maga a miniszterelnök is átadni mondjuk az ELI-t, de – maradva a lézerközpont példánál – ott az volt a szerepe, hogy a lehető legtöbbet hátráltassa ezt a projektet, majd átnyírja a nemzeti színű szalagot és megegye a sonkatekercset. Ennyi, nem több.

Szegednél kevés jobb, felkészültebb partner van. És kormány nem bármire „adott pénzt”, hanem majdhogynem semmire nem adott. Ezt a várost a szabad, befogadó toleráns Európai Unió építette újjá, amely olyannyira szabad, befogadó és toleráns, hogy eltűri az összes fideszes hazug propagandát.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: hazugság propaganda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés