Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. június 26. 18:37

Karácsony Gergely nyerte az ellenzéki előválasztást Budapesten

68 ezer 240 érvényes szavazat érkezett a budapesti ellenzéki előválasztásra. A fővárosiak nagy többséggel Karácsony Gergelyt választották ki arra, hogy az ellenzék közös jelöltjeként induljon az októberi önkormányzati választásokon.

Hirdetés

Az eredményt Magyar György ügyvéd, a Civil Választási Bizottság elnöke jelentette be. Magyar a szokásos módon a "demokrácia győzelmének" nevezte az előválasztást

  • Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) 9792 szavazat, 14,3 százalék
  • Kálmán Olga (Független, DK-támogatással) 25 ezer 093 szavazat, 36,8 százalék
  • Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás) 33 ezer 350 szavazat, 48,9 százalék

Kerpel-Fronius Gábor gratulált Karácsony Gergelynek. Azt mondta: nem csak esélye van, szerinte le is fogja győzni Tarlós Istvánt. Ezután megkérdezte, milyen módon támogathatja a választási kampányát.

Karácsony Gergely arról beszélt, hogy Magyarország, Budapest, az induló ellenzéki pártok és a budapestiek is nyertesei az előválasztásnak, mert a kampányban a jövő Budapestjéről lehetett beszélni.

Az MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás jelöltje megköszönte annak a csaknem 70 ezer embernek, aki részt vett az előválasztásban. Karácsony városát szerető, okos, tisztességes embernek nevezte Kerpel-Fronius Gábort. „Sok Gábort még a magyar közéletbe” – tette hozzá. Karácsony Gergely megköszönte Kálmán Olga indulását is. Azt mondta: tőle is sokat tanult, nem csak Kerpel-Fronius Gábortól. „Sok-sok Kálmán Olgát még a magyar politikába” – ismerte el ellenfelét.

Karácsony Gergely kiemelte: véget ért az ellenzéki marakodás, ezután nem hátra néznek, hanem előre. „Innentől kezdve a budapestiek jelöltje vagyok”

– mondta. A megválasztott jelölt hangsúlyozta: mindenkire számít annak érdekében, hogy az „a hatalom emberét az emberek hatalmára” tudják leváltani.

Az eseményen Kálmán Olga, a DK-támogatásával induló független jelölt nem vett részt. Élő Norbert, a DK jelenlévő tagja a sajtónak azt mondta: elfogadják az előválasztás eredményét, Kálmán Olga szervezési hiba miatt nem vett részt az eseményen. 

Kálmán Olga a Facebookon gratulált Karácsony Gergelynek:

Puzsér Róbert, az LMP korábbi jelöltje korábban már jelezte, nem kíván indulni az előválasztáson.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Budapest előválasztás Kálmán Olga Karácsony Gergely Kerpel-Fronius Gábor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés