Hirdetés
Szegeden 2019. június 26. 09:49

Félti a drótszamarát? Most egy akció keretében ingyen regisztráltathatja

Ingyenes regisztrációra várják a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai csütörtökön délután azokat a kerékpárosokat, akik a jövőben nagyobb biztonságban szeretnék tudni kétkerekűjüket.

A szegedi rendőrök június 27-én 14 és 18 óra között ismét kerékpár-regisztrációt szerveznek. A szakemberek a Párizsi körút 16-22. szám alatt várják a BikeSafe programba jelentkezőket.

A regisztráció célja a kerékpár-eltulajdonítások megelőzése, azok számának visszaszorítása és a felderített esetek kapcsán megtalált biciklik beazonosítása.

A regisztráció alkalmával a kétkerekűek mindegyikére jól látható helyre egy-egy biztonsági matrica kerül, ami vizuálisan megjeleníti a regisztráció tényét. A kerékpár tulajdonosa egy adatlap kitöltésével nyilatkozik saját, valamint biciklije adatairól.

A rendőrök várják azon kerékpár-tulajdonosokat, akik szeretnék kihasználni az ingyenes regisztráció előnyét, és akik az előző alkalommal nem tudtak részt venni a regisztrációs napon.

A regisztrációhoz a következőket kell magunkkal vinni:

  • kerékpár,
  • személyazonosító igazolvány,
  • a kerékpár tulajdonjogát igazoló irat, amennyiben van (kerékpáros igazolvány, számla, nyugta, blokk, garanciajegy, adásvételi szerződés).

Képünk illusztráció (fotó: www.prevenciosportal.hu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: BikeSafe kerékpár regisztráció rendőrség