Hirdetés
Hirdetés
Színes 2019. június 26. 08:15 Forrás: Szegedi Tükör

Képzelt interjú arról, hogy Orbán Viktor gyedre megy

Futótűzként járta be a hír Európát, hogy Orbán Viktor felfüggesztette munkaviszonyát, nagyszülői gyedet vesz igénybe. Igaz, egyre több unokája van, a döntés mégis mindenkit meglepett. A példaértékű lépés hátteréről Novák Katalin államtitkárt kérdeztük.

Hirdetés

– Ez a hatalmas lépés elsősorban az ön érdeme!

– Köszönöm, de a legfontosabb szerepe Orbán Viktornak van, ő látta be, hogy nem elég a csapból is folyó reklám, a sok aranyos videóbejátszás, óriásplakát, több kell, mert nem akarnak nagyszülői gyedre menni. Mivel ő többszörös nagypapa, rájött, személyes példájával igenis sikerre viszi családpolitikánkat, újabb babaseregeket állít a haza védelmére. Mivel a kormány már tíz éve sikeresen működik, dübörög a gazdaság, pártunk megrendíthetetlen, ráhagyja a fiatalokra a nemzeti és nemzetközi politika pázsitját, személyesen él a nagypapai gyed lehetőségével.

– Ez biztosan nehéz döntés volt, sok mindent kellett mérlegre tennie...

– Igen, hosszas gondolkodás, előkészítés után jelentette be a sokak számára meglepő, a családpolitikusokat felemelő döntését. Egy-két ön-utód-jelöltet visszaszáműzött vidéki bázisára, kipróbált bólintókat helyezett méltóságokba, gondoskodott a lecseréltek bőséges anyagi biztonságáról.

(fotók: Orbán Viktor Facebook-oldala)

– De a gyed maximális összege is eltörpül a miniszterelnöki jövedelem mellett, nem beszélve az ingyenes repülőutakról, stadionbelépőkről, egyéb juttatásokról.

– Itt meg kell önt állítanom: a gyed nagyon sokak számára fontos bevételi forrás. Sokan munka után, fáradtan nem haza mennek, hanem rohannak az unokákra vigyázni. Volt, aki fizetés nélküli szabadságot vett ki, mások megpróbáltak élni a nők 40 éves munkaviszony utáni kedvezményes nyugdíjazásával. Most a férfiaknak, a nagypapáknak is megnyílt a lehetőség a segítésre, s marad még zsebpénzük is. Ez az igazi esélyegyenlőség!

– De a sport, a stadionépítések, mérkőzések?

– Már lassan mind a 3200 településen felépült vagy éppen avatás előtt áll egy-egy futballstadion, lassan a Kárpát-medence magyarlakta falvaihoz is eljut a sportolás, szurkolás lehetősége. Az építések sokat segítettek a nemzeti jövedelem újraelosztásában, a fölös uniós támogatások elköltésében. Minden stadionra szóló, örökös, ingyenes szotyibérletet állított ki a boldog nagypapának, Csányi úr és barátai pedig vállalták az eddig is ingyenes repülőutakat. Sőt Erdogan és Putyin úr valamennyi moszkvai és isztambuli nemzetközi meccsre előre meghívták a fociakadémiák atyját.

– A nagyszülői gyed szigorú feltételeket is szab: például nem lehet bölcsődében a gyerek, egy településen kell élni a nagyszülőkkel, a munkahelyen be kell jelenteni, satöbbi.

– Igaza van, a munkanélküliekre ez nem vonatkozik, náluk a munka dicsőség és becsület dolga. Akinek nincs munkája, az annyit is ér. A közös település érdekében a főnök felparancsolta a Nemzeti Megvilágítás vezetőjét is Pestre vidéki kastélyaiból, sőt parkolóhelyeket is adott neki a japán követség mellett, hogy a boldog nagypapa könnyen odaérkezhessen.

– Gondolom, sok más tényező is hozzájárult ehhez a történelmi döntéshez.

– Igen, a washingtoni úton húsz évet fiatalodott, ezzel a döntéssel újabb húszat, így fiatalos lendülettel játszik a gyermekekkel, pelenkáz, példát mutat a mamahotelből kikecmergő fiataloknak. De a szülőknek is segít rábeszélni ellustult gyermekeiket a családalapításra, hiszen a hatalmas támogatások, hitelek mellé ott a segíteni akaró idősebb korosztály. Egyelőre nem kíván utazni, maximum meccsekre.

– De annyi minden feladat lett volna még a számára, például Paks avatása, a kínai vasút, az olimpia megrendezése, az Európai Néppárt ügye, és még sorolhatnám.

– Nézze, a főnök belefáradt a Brüsszellel, Sorossal vívott eredménytelen és roppant költséges harcba. Otthagyja a Néppártot, egyék meg ők, amit főztek. Paks még messze van, addigra bőven iskolások lesznek az unokák. Vlagyimir nyugodtan felülhet a kínai pénzből (sajnos vissza kell majd ezt is fizetni) épülő gyorsvasútra. Európa megvédése már biztosított, annyi biztonságpolitikai szakértőnk van, mint senki másnak. Semjén Zsolt lángpallossal fogja elkergetni a nem kívánatos muszlimokat.

– Ezt a kelebiai vasutat, már a forgalomszámlálás miatt is, nem kellett volna Szegeden át vezetni?

– Na, de kérem! Igaz, hogy a szülővárosom, de egy balliberális támaszpont, ahol még egy középszerű fideszes sem tud húsz éve kifejlődni a terror miatt. Nem, nem, soha! Ha lesz is ott valami, azt a derék püspök kapja, aki minden rendezvényünkön példásan részt vesz, agitál mellettünk.

– Befejezésül, mit tervez a nagypapa, ha sikeresen megetette, megfürdette, lefektette az unokákat?

– Hát, tervei vannak, de még korai ezeket ismertetni, hadd szóljanak majd azok is ekkorát. Na, jó, a polgári körök helyett gyedes köröket tervezünk, majd azokból nyugdíjascsapatokat. A tolószékes Békemenet biztosan nagy siker lesz.

Dr. Zsadányi Nagy Csaba

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Orbán Viktor Szegedi Tükör gyed nagyszülői gyed Novák Katalin
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés