Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Akkorát megy a Csernobil-minisorozat, hogy Pakson sajtóbejárást tartottak: Magyarországon nem fordulhat elő hasonló baleset
Színes 2019. június 25. 18:06 Forrás: MTI

Akkorát megy a Csernobil-minisorozat, hogy Pakson sajtóbejárást tartottak: Magyarországon nem fordulhat elő hasonló baleset

Már csak azért sem, mert a két blokktípus tervezése teljesen más.

Hirdetés

A „Miért nem lehetne leforgatni Pakson a Csernobil című filmet?” – című eseményen Kovács Atom Antal, Barcelona olimpiai bajnok cselgáncsozója, az erőmű kommunikációs igazgatója elmondta, hogy Pakson aktív és passzív, emberi beavatkozást nem igénylő rendszerek garantálják a biztonságos működést.

Minden biztonsági rendszerből három van, a szakembergárdát pedig elkötelezett, motivált, magas biztonsági kultúrával rendelkező szakemberek alkotják.

Kovács Antal fontosnak nevezte, hogy az ország mit gondol arról az objektumról, ahonnan a hazai villamosenergia-termelés fele származik, ezért hívják fel a figyelmet arra, hogy a paksi és a csernobili atomerőművek között milyen tervezési, műszaki különbségek vannak. Kiemelte: a paksi atomerőműben olyan biztonsági rendszerek vannak, amelyek az esetleges emberi hibákat kiküszöbölik. A paksi létesítmény biztonsági szempontból is a világ legjobb erőművei között teljesít – mondta, hozzátéve: a Csernobilról készült film kapcsán fontosnak tartották mindezt elmondani, a különbségeket hangsúlyozni, „nem kisebbítve Csernobil felelősségét”.

A kommunikációs igazgató arrpl is beszélt, hogy az elmúlt időszakban azt tapasztalták, az atomerőmű tevékenységével az emberek többsége elégedett, ugyanakkor nyilvánvaló, hogy a megújuló energiaforrások előtérbe kerültek. Az egyes energiaforrások megítélése szempontjából elengedhetetlennek nevezte a hiteles tájékoztatást. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. nyitott, bárki meglátogathatja, ezzel a lehetőséggel évente 30-40 ezer ember él is.

A paksi atomerőmű négy blokkja tavaly 15 733,2 gigawattóra villamosenergiát termelt a bruttó hazai villamosenergia-előállítás felét biztosította.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: atomerőmű Paks Csernobil Kovács Antal
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés