Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. június 25. 12:12

Az idén is megünneplik a levendulát az újszegedi füvészkertben

Hatodik alkalommal rendeznek Levendulanapokat szombaton és vasárnap az újszegedi füvészkertben, bemutatókkal, kézműves termékekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, koncertekkel és színházi műsorral várják az érdeklődőket.

Hirdetés

A fesztivál mindkét napján 9-től 18 óráig ingyenes elektromos buszjárat indul folyamatosan a Torontál térről a füvészkertbe és vissza.

Az arborétum gyógynövény- és fűszerkertjében több mint tízféle levendulát csodálhatnak meg a látogatók a fehér virágútól a rózsaszínig, a pannonhalmitól a tihanyi változatig.

A szakemberek kifejezetten arra törekszenek, hogy mindig új, a vendégek számára is jól megkülönböztethető fajokat szerezzenek be.

Június 29-én és 30-án, szombaton és vasárnap színvonalas programok sokaságával várják 9-től 18 óráig az érdeklődőket a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje, mindezt a levendula jegyében.

A füvészkert és az egyetem kulturális irodája által hatodik alkalommal megszervezett fesztivál résztvevői a programkínálat mellett kézművesek és termesztők portékáinak széles kínálatából is válogathatnak, a szappanoktól az illóolajokig, kávéktól szörpökig, kézzel készített ékszerektől a természetes alapanyagú kozmetikumokig.

Az ismeretterjesztő előadásokon és bemutatókon bárki számára megismerhetővé válnak a középkori gyógynövénykertek titkai, gyógy- és fűszernövények különböző egészségügyi felhasználásai, a méhészet rejtelmei vagy a szappankészítés módszerei, újra és újra visszatérve a hétvége főszereplőjéhez, a levendulához.

Koncertet ad többek között a Terebes zenekar, a Benedekfi-testvérek, a Sun City Singers Jazz Quartet és a JaMese zenekar. Idén első alkalommal vendége a Levendula Napoknak Petruska András dalszerző-énekes, EgySzemélyes című egyszálgitáros dalösszeállításával.

Táncbemutatókról a Suhancok és a Cuháré Táncegyüttes gondoskodik, fellépnek a Szegedi Nemzeti Színház művészei, a legkisebbeknek pedig a Haramia együttes és a Szeleburdi Meseszínház kínál gyermekműsorokat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: levendula napok program újszegedi füvészkert
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés