Hirdetés
Szegeden 2019. június 24. 10:05

Figyelem! Kiadták a figyelmeztetés, felhőszakadás és zivatar is lehet ma

Szegedre és környékére riasztást is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat, azaz nagy esőkre számíthatunk.

Hirdetés

A déli és délkeleti tájakon felhősebb idő várható hétfő estig, kevesebb napsütés lehet arra, és további záporokra, zivatarokra is számítani lehet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Másutt a gomoly- és fátyolfelhők mellett azonban többórás napsütésben lehet bízni, és csak kevés helyen lehet csapadék. A mai várható szegedi időjárásról itt olvashat.

Az északi, északkeleti szél estig megélénkül, de északkeleten erős, zivatarok környezetében pedig viharos széllökések is előfordulhatnak.

Estére a legtöbb helyen kiderül az ég, és késő estig mindenütt megszűnik a csapadék. A keleti országrészben időnként megélénkül az északkeleti szél. A hőmérséklet délután 27 és 31 fok között várható. Késő estére 22 és 26 fok közé hűl le a levegő, hajnalban pedig 15-20 fok lesz.

Az OMSZ hétfő reggel 1-es szintű figyelmeztetést adott ki felhőszakadásra az ország déli és keleti részére, zivatar miatt pedig szinte egész Magyarországra. A Mórahalmi-, a Hódmezővásárhelyi-, a Makói- és a Szegedi járásra a figyelmeztetés mellett riasztás is érvényben van.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: figyelmeztetés Országos Meteorológiai Szolgálat riasztás zivatar