Hirdetés
Szegeden 2019. június 23. 10:15

Szieszta bevezetését javasolja a Jobbik Szegeden

Az elmúlt években Szegeden. a legforróbb nyári hónapokban a mikroklíma olyan mértékben megváltozott, hogy ennek következtében a déli órákban a munkavégzés és a különböző ügyintézések jelentősen megterhelik a lakosságot. – áll a Jobbik szegedi szervezetének közleményében.
Hirdetés
Hirdetés

Megfogalmazásuk szerint a város éghajlati adottságai júniustól augusztusig leginkább a mediterrán térségekkel mutatnak azonosságot. Éppen ezért a következő hónapban a párt szegedi szervezete a városüzemeltetési bizottság elé kíván terjeszteni egy olyan indítványt, amelyben arra kérik a hivatalt, a szieszta bevezetésének jogi, gazdasági és társadalmi következményeit vizsgálja meg.

A közlemény kiemeli, 2020-tól érdemes lenne kísérleti jelleggel bevezetni június 20-tól augusztus 20-ig 13 és 16 óra között a csökkentett szolgáltatásokat. Egyidejűleg azt is javasolják, hogy az üzletek, bizonyos közszolgáltatások és a tömegközlekedés az érintett időszak leállásának vagy csökkentésének következményeként a későbbi időpontokban tovább legyenek nyitva az esti órákban.

A szieszta bevezetésével kapcsolatban a következő hetekben lakossági konzultációt folytat majd a Jobbik szegedi szervezete. Emellett az estleges bevezetéssel kapcsolatban egy reprezentatív felmérést is meg kívánnak rendelni a városüzemeltetéstől.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Jobbik javaslat szieszta