Hirdetés
Művház 2019. június 22. 18:16

SzegedRocks: kamionos, élő rockbuli járta körbe a várost szombat délután

Képriport
Több tucat zenész, gyerekek, fiatalok és idősebbek játszottak egyszerre a Szeged legforgalmasabb útjain végigguruló kamion platóján.
Hirdetés

Néhány napja írtuk meg, hogy idén is lesz SzegedRocks, csak nem úgy, mint tavaly. Ez röviden azt jelenti, hogy a 2018-as nagysikerű buli után az idei évtől más városokba is elviszik a nagy közös együttzenélés élményét, idén először Kecskemétre, de Szegedet sem engedik el teljesen: ezen a hétvégén három napon át a Szikin készülnek nyilvános próbákkal a zenészek a kecskeméti produkcióra, esténként pedig koncertek is vannak. 

Ennek kiegészítő programja volt, hogy szombaton a szervezők felpakoltak egy csomó zenészt egy kamion platójára, bejöttek vele a Szegedre, és tettek egy szép nagy kört a városban.

Izabella híd–Kossuth Lajos sugárút–Stefánia–Novotel–Huszár Mátyás rakpart–Árvízi emlékmű–Tisza Lajos körút–Novotel–Felső Tisza-part–Etelka sor–Kereszttöltés utca–Csillag tér–Budapesti körút–Makkosházi körút–Rókusi körút–Izabella híd.

Nagyjából ez volt az útvonal, közben pedig végig zenéltek, játszottak Tankcsapdát (Ez az a ház), AC/DC-t (Highway to Hell) és Billy Idolt (White Wedding). 

A kamion csak egy helyen állt meg, a rakparton, itt adódott egy kisebb technikai probléma, így volt lehetőségünk közelebbről is szemügyre venni őket. Ekkor készült a fenti fotóra kattintva látható képek nagy része.

Azt túlzás lenne állítani, hogy a több tucat zenész végig összhangban volt, vagy hogy zeneileg kiemelkedő élményt kapott volna, aki találkozott velük a városban, de nem is erről szól ez a kezdeményezés:

sokkal fontosabb volt az önfeledt hangulat, az élő zenélés örömének bemutatása, erre pedig tökéletes volt ez a nagyjából egyórás kör, amit megtettek a városban.

A zenészek a nagy kör után visszamentek a Szikire, ahol ma este is lesznek koncertek még, főként emlékzenekarok játszanak. Akinek megjött a kedve az élő rockzenéhez, ha egy kicsit siet, még bőven odaérhet. Részleteket itt lehet olvasni.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ingyenes koncert koncert rock Szeged Rocks zene