Hirdetés
Művház 2019. június 22. 12:08

Ünnepelje a jógát az Agórában!

Az Indiai Nagykövetség június 22-23-án ünnepli a Jóga 5. Nemzetközi Világnapját Magyarországon. Vasárnap Szegeden az Agórában nem csak a jóga hagyományát, de India kultúrájának vibráló sokszínűségét is színpadra állítják.

Az ENSZ Közgyűlése 2014. december 11-én, korábban soha nem tapasztalt összhangban, 177 támogató ország egyhangú szavazatával június 21-ét a jóga világnapjává nyilvánította. Azóta ezt a napot a világ egyik legnagyobb szabású, egészségünket és jó közérzetünket szolgáló rendezvényeként tartják számon. Világszerte rengeteg eseményt rendeznek, hogy bemutassák a jóga hagyományát, amely felkerült az UNESCO szellemi világörökségeinek listájára is. Az elmúlt négy évben a Nemzetközi Jóga Napot rendkívüli lelkesedéssel ünnepelték meg Magyarország számos városában – az idei események az előző év sikereire épülnek.

Szegeden az Agórában lesznek a programok. A kulturális előadásokon a nézők megismerkedhetnek India klasszikus táncformáival – bharatanátjam, odisszi, kúcsipúdí és kathak – valamint hagyományos indiai hangszereket, a szitárt és a tablát megszólaltató koncerteket hallgathatnak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: jóga Szent-Györgyi Albert Agóra