Hirdetés
Túl a városon 2019. június 21. 11:41 Forrás: hvg.hu

Mészáros Lőrincék elvitték a Heti Válasz archívumát is

Veszélyben lehet az egykor fideszes, majd ellenzéki lap múltja a korábbi szerzők szerint.
Hirdetés

Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor strómanja kezébe kerülhet a megszűnt Heti Válasz archívuma – írta meg az egykori lap egykori szerzői által készített Válasz Online.

A Heti Válasz megmaradt vagyonát a cég felszámolója értékesíti, ebben az egyik tétel a 2001-től 2018-ig működő lap archívuma. Ezt jelenleg a valasz.hu oldalon tárolják.

Az archívum tulajdonjogát a felszámoló 200 ezer forintos minimáláron hirdette meg. A pályázatra három ajánlat érkezett: a Válasz Online szerkesztősége jelezte, hogy a kikiáltási árnál sokkal többet nem tudnak fizetni, viszont céljuk az újság értékeinek megmentése – írja a hvg.hu.

Rajtuk kívül a két másik jelentkező sokkal többet ígért: az egyik 5, másik 7,9 millió forintot. A Válasz Online szerzői kiderítették, hogy a legmagasabb ajánlatot az a Benyó Zsuzsanna tette, aki korábban Simicska Lajos munkatársa és cégvezetője volt, de a 2018-as választás után Mészáros Lőrinchez szegődött.

Benyó viszont végül néhány nappal az eredményhirdetés előtt visszalépett, így az 5 milliós ajánlattevőé, egy bizonyos Vörös Józsefé lett az archívum, aki, hogy, hogy nem szintén Mészáros Lőrinc közvetlen munkatársa, a Puskás Akadémia jogi képviselője, és akinek annak idején jelentős szerepe volt a Simicska-birodalom átvételében.

A Válasz Online szerzőinek Vörös nem nyilatkozott, így egyelőre nem tudják, mi a terve a Heti Válasz megszerzett archívumával, de attól tartanak, hogy a lap múltjának kiradírozására készül. Az a lehetőség is felmerült, hogy a jogok, és vele a Heti Válasz név a fideszmédiát összefogó KESMA-hoz, a Közép-Európai Sajtó- és Média Alapítványhoz kerül, és előbb-utóbb a Magyar Nemzet mintájára orbánista lapként indítják újra a magazint – írja a hvg.hu.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fideszmédia Heti Válasz média Mészáros Lőrinc archívum Válasz Online