Hirdetés
Szegeden 2019. június 21. 08:32

Kerékpárjavító állomás Tarján nyugati kapujánál: azonnal kell még kettő!

Képriport
Akkor is meg lehet javítani a József Attila sugárút végénél a bringát, ha már zárva a kerékpárszervíz, és nincs otthon szerszám. Csak el kell tolni eddig. Mondjuk az nem hátrány, ha értünk ahhoz. Mit és hogyan kell szerelni...
  • Kétfajta csavarhúzó, csillag és laposfejű, értelemszerűen,
  • imbuszkulcskészlet 2-től 8 milliméterig,
  • torx készlet 9-estől 40-esig,
  • villáskulcs,
  • állítható csavarkulcs,
  • gumileszedő szerszámok
  • és egy pumpa univerzális adapterrel.

Szeged közgyűlésének egyik legzöldebben közlekedő tagját, Nagy Sándor alpolgármestert kértük meg arra, segítsen bemutatni ezt a mini szabadtéri műhelyt, ahol minimum elsősegélyt tudunk adni a kerékpárunknak, de ha kellően „kitelepülünk”, akkor naphosszat lehet ott szerelgetni a biciklit.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg galériánkat!

Nagy Sándor azzal kezdte, még hivatalosan át sem adták, de volt, aki már használta, és amikor kiposztolta a Facebook-oldalára, akkor „megrohanták”: még legalább két ilyen szervizpontra szükség lenne Szegeden.

– Valószínűleg Odesszában lesz az egyik, a másik meg talán Rókuson, de ezek a helyszínek még nem véglegesek. Egy ilyen állomás valamivel több, mint félmillió forintba kerül, lesz még máshol is Szegeden, ez biztos – mondta az alpolgármester.

Nagy Sándor megmutatta azt is, hogyan működik az állomás: aki legalább egyszer Critical Massozott, annak biztos nem okoz gondot fölemelni és föltenni a kerékpár az oszlopra. Onnantól kezdve a bringa fix, nem mozog, lehet szerelni. Kamera őrzi az oszlopot, talán nem tömködik tele a pumpa szelepeit rágóval...

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió tudósítását!

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kerékpár Nagy Sándor Tarján