Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szintlépés: Rovó László rektornak már a látszatra sem kell ügyelnie, szemrebbenés nélkül tolja a Fidesz-propagandát
Szegeden 2019. június 20. 19:57

Szintlépés: Rovó László rektornak már a látszatra sem kell ügyelnie, szemrebbenés nélkül tolja a Fidesz-propagandát

A kettes számú, Szegedmában megjelent álinterjú már sokkal nyíltabb, mint a Délmagyarországban megjelent első verzió.

Hirdetés

„Szeretném hangsúlyozni, hogy elsősorban nem mint rektor tettem azt a kijelentést. Ha már megkérdeztek, válaszoltam rá. Az én attitűdöm onnan származik, hogy a családom több száz éve Szeged városához köthető, tanulmányaimat itt folytattam, és a karrierem is itt teljesedett ki. Nyugodtan mondhatom, hogy gyakorlatilag zsigerig el vagyok kötelezve.”

Ez így jelent meg a Szegedmában, nemsokkal a nagy sikerű délmagyarországos ajánlóinterjú után (egyébként a Délmagyarban még mindig Botka Lászlónak ajánl polgármesterjelöltet Rovó...).

Szeretném hangsúlyozni, hogy Rovó László rektor nem tud nem rektorként megszólalni semmilyen kérdésben. Arra sem tud nem rektorként válaszolni, hogy hány óra van. Azaz, ha fideszes propagandát mantrázik, azt is rektorként teszi, és innentől kezdve minden függetlenségről szóló közleményszerűség nem több handabandázásnál.

És ha egyszer végre sarkára állna a szenátus (a lehetőségeihez képest), és megpróbálná esetleg elzavarni, és még sikerülne is neki, ő akkor is (bukott) rektor lenne, maradna élete végéig.

De nemcsak ez zavar, hanem az is, hogy egy egyetemi professzor bartók csabai szinten kommunikál:

„Szeged jelen pillanatban egy történelmi csomópontnál áll, ugyanúgy, amikor ’56-ban elindította azt a folyamatot. De ettől leválasztva is látható, hogy egyszer már lecsúsztunk arról, hogy regionális központ legyünk. Most azzal, hogy Szerbia bekapcsolódik a rendszerbe, kialakul egy hatalmas térség, ami Újvidékig tart. Mi itt vagyunk az unió kapujában, nagyon jó lehetőségekkel. Egy lehetséges kormányzati támogatással, amit ha a város együttműködően elfogad, akkor elérhetjük a száz évvel ezelőtti helyzetet, amikor a szegedi egyetemet Kolozsvárról kitessékelték, és Szeged városa, az akkori kormányzat és az egyetem el tudta érni, hogy hihetetlen nagy fejlődés induljon meg. Szerintem most is egy hasonló történelmi csomópontban állunk, és el kell döntenie mindenkinek, hogy ebből a csomópontból felfelé vagy lefelé szeretne elindulni.”

  • Bekapcsolódik Szerbia a rendszerbe? Milyen rendszerbe?
  • Egy lehetséges kormányzati támogatással? Mire gondol, rektor úr?

De a „legszebb” ez volt: „el kell döntenie mindenkinek, hogy ebből a csomópontból felfelé vagy lefelé szeretne elindulni.”

Tényleg csak azt tudjuk kérdezni: mi van?!

És még annyit hozzátenni: a „kitérő” fogalmazás ideje lejárt – Rovó László rektor fideszes. De ez egyáltalán nem érdekelne, ha a neve és a pártszimpátiája között nem lenne ott a titulusa.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz rektor Rovó László Szegedi Tudományegyetem SZTE