Hirdetés
Túl a városon 2019. június 20. 13:15 Forrás: MTI

Visszavonatná a fesztiválozók megfigyeléséről szóló javaslatot a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint súlyosan sérti az európai uniós adatvédelmi irányelvet a fesztiválra látogatók személyes adatainak rögzítéséről szóló, kormánypárti képviselők által benyújtott törvényjavaslat, ezért annak visszavonását kérik.

Hirdetés

Arató Gergely, az ellenzéki párt parlamenti képviselője azt mondta: a javaslat célja, hogy felhatalmazást adjon a fesztiválszervezőknek a fesztiválozók személyi adatainak gyűjtésére és tárolására, másrészt pedig a kormányzat számára is lehetővé teszi, hogy korlátlanul hozzáférjen ezekhez az adatokhoz. Ez ellen a DK határozottan tiltakozik, azt mondta:

semmi köze nincs a kormánynak ahhoz, hogy ki és hol száll meg, vagy ki, hol, hogyan szórakozik egy fesztiválon.

Szerinte a javaslat súlyosan sérti az európai uniós adatvédelmi irányelvet, ezért vissza kell vonni. „Nem kérünk az orbáni megfigyelőállamból, nem kérünk a Nagy Testvérből” – fogalmazott.

Gulyás Gergely és Kocsis Máté (Fidesz), valamint Nacsa Lőrinc (KDNP) országgyűlési képviselő kedden nyújtotta be a parlamentnek a fesztiválozók személyi adatainak rögzítéséről szóló javaslatot.

Az indítvány szerint a képviselők a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló törvényt azzal egészítenék ki, hogy

a több mint huszonötezer jegyet eladó, „zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújtó tömegrendezvény” szervezőjének rögzítenie kell a rendezvény látogatóinak személyi adatait.

A benyújtók szerint a törvénymódosításra a rendezvényen részt vevők biztonsága, a bűncselekmények – különösen terrorcselekmények – megelőzése, felderítése érdekében van szükség.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adat adatvédelem DK fesztivál