Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. június 20. 10:59

Felújítják az Árpád téren lévő „Kráter” szökőkutat

Lassítják a forgalmat Petőfitelep egyik legveszélyesebb útszakaszán, és felújítják a szegedi Árpád tér szökőkútját. Többek között ezekről a témákról döntött a városi közgyűlés városüzemeltetési és fejlesztési bizottsága csütörtök reggeli ülésén.

Hirdetés

Szeged csatlakozik a Szecessziós Európai Útvonal nevű nemzetközi szervezethez. A szecessziós örökség terjesztésére, védelmére, kezelésére és fejlesztésére törekvő szervezet helyi önkormányzatok, más intézmények és szervek közreműködésével jött létre Barcelonában, és már 79 városi és 71 intézményi taggal rendelkezik. A Szecessziós Európai Útvonalhoz való csatlakozás csak kulturális, művelődési, turisztikai, információs és egyéb együttműködési kötelezettségvállalásokat von maga után.

Korábban már írtunk arról, hogy a város uniós pályázati pénzt nyert ingyenes és kiváló minőségű wifikapcsolat kiépítésére forgalmas központi tereken. A cél az, hogy ingyenes vezeték nélküli hozzáférési pontok álljanak a lakosok és az idelátogatók rendelkezésére Szegeden is.

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy valószínűleg négy helyszínre lesz elég a belvárosban az EU-s pénz, és most zajlik a műszaki felmérés.

Korábban a város elindította saját forrásból a Széchenyi tér wifi bővítését, mert jelenleg csak a tér közepén érhető el a szolgáltatás. Ott már túl vannak a műszaki felmérésen, és a beruházás beszerzési szakaszban van. Ez a fejlesztés független az EU-s forrástól.

A helyi lakosság kérésére csökkentik a megengedett sebességet a Gábor Áron utca, Csap utca, valamint a Gerle utca közötti szakaszon.

Jelenleg 50 km/óra a megengedett haladási sebesség, ami a bizottság döntése értelmében 30 km/órára csökken. Szénási Róbert, a körzet egyéni képviselője elmondta, ez egy veszélyes útszakasz, ezért indokolt a forgalom lelassítása. A forgalmi rend módosítása hat közlekedési csomópontot érint majd.

Felújítják az Árpád téren lévő „Kráter” szökőkutat. Az itt lévő búvárszivattyúkat centrifugálszivattyúkra cserélik, átépítik a szellőzőcsöveket, illetve a létesítmény gépészetén is átalakításokat végeznek.

A beruházásra nettó 5 millió forintot biztosít a költségvetés. Rövidesen megújulhatnak a Csillag tér–Zöldfa utcai kispiac árusító asztalai is. A 26 darab asztal felújításának összköltsége nettó 1 millió 380 ezer forint. 

szgy

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bizottsági ülés ingyenes internet internet-szolgáltatás közgyűlés szökőkút Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés