Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Botka László: Az iskolakezdési támogatást augusztusban, a nyugdíjasok támogatását szeptemberben folyósítja a város
Szegeden 2019. június 19. 21:59 Forrás: Szeged Televízió

Botka László: Az iskolakezdési támogatást augusztusban, a nyugdíjasok támogatását szeptemberben folyósítja a város

A városi tévé Szemközt című műsorának vendége volt a polgármester. Rövid összefoglaló. Videó a cikkben.

Hirdetés

A beiskolázási támogatások egyharmadát igényelték eddig a szegedi általános és középiskolások után a szülők – mondta el Botka László polgármester a Szeged TV Szemközt című műsorában szerda este.

A szegedi önkormányzat valamennyi állandó szegedi lakóhellyel rendelkező diákot 10 ezer forintos beiskolázási támogatással segít, erről a szülőket levélben is tájékoztatták. Az összeg folyósításának zökkenőmentessége miatt a polgármester arra a kérte a tanulók szüleit, vegyék fel a kapcsolatot az önkormányzattal.

A Szemköztben Botka László bejelentette, hogy 86 millió forintért elkészült az Újszegedi Szabadtéri Színpad felújítása. Emlékeztetett rá, hogy a liget-projekt előtt megkérdezték a szegedieket, hogy milyen rekonstrukciós munkákat tartanak ott a legfontosabbnak. A válaszadók nagy többsége a szabadtéri színpad rendbe tételét nevezte meg.

A műsorból kiderült, hogy a Szegedi Vadasparkban 150 millió forintért orrszarvúház épül, ezért az önkormányzat 50 millió tőkeemelést és 24 millió forint tagi kölcsönt folyósít a vadasparknak, ami a fennmaradó összeget saját kasszájából fizeti.

A polgármesterrel folytatott stúdióbeszélgetésben szóban került, hogy szombaton családi napon átadták az Odessza városrész felújított köztereit, játszótereit és közösségi tereit. Pénteken adják át az időközben elkészült Kolozsvári teret, és neki kezdenek Tarján városrész rehabilitációjának.

A kulturális TAO eltörlése kellemetlen helyzetbe hozta a Szegedi Nemzeti Színházat és a Szegedi Szabadtéri Játékokat is. Az utóbbinak 200 milliós tagi kölcsönnel, az előbbinek 35 milliós többlettámogatással segít az önkormányzat – mondta a beszélgetésben Botka László. Hozzátette: mindezt azért tudják megtenni, mert a város gazdasága kiválóan teljesít. A helyi iparűzési adóból származó bevételből biztosítható színházaknak szánt összeg.

A teljes beszélgetést az alábbi videóban nézheti meg.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László Szeged Televízió szegedi önkormányzat Szemközt támogatás
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés