Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Idén nyáron se kerülje el a városháza udvarát: koncertek jönnek és lesz mjúzikelkámedi is
Művház 2019. június 19. 18:01

Idén nyáron se kerülje el a városháza udvarát: koncertek jönnek és lesz mjúzikelkámedi is

Három rendezvénysorozat tizenkét előadása várja augusztus 5-ig az érdeklődőket a városháza patinás udvarán felállított színpadon. A sort Harcsa Veronika koncertje nyitja a Nyári Színházi Estékkel június 28-án.

Hirdetés

Kozma József, a közgyűlés kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottságának elnöke a rendezvénysorozatot bemutató szerdai sajtótájékoztatón azt mondta,

Szeged jó otthona és jó gazdája a kultúrának, ezért nyáron is értékes műsorokkal várják a szegedieket.

A produkciók színvonalából a meleg miatt sem engednek.

A szervezők ma mutatták be a programokat a városházán (fotó: Szabó Luca)

A városháza neobarokk udvarán először Vaszy Viktor kezdeményezésére, 1970-ben a Szegedi Szabadtéri Játékok kiegészítő programjaként jött létre egy zenés rendezvénysorozat. A kezdeményezés olyan sikeresnek bizonyult, hogy azóta szinte folyamatosan bővült a szereplők és műfajok köre.

A városháza udvarának sajátos miliője elsősorban a kamaradaraboknak kedvez. Ezeket már megszokta és meg is szerette a szegedi közönség.

A Dóm téri nézőtérrel szemben a 250-300 főt befogadó udvar intimebb kapcsolatot teremt művész és hallgatója között, ezért a komolyzenei és könnyűzenei előadások is kellemes és igényes nyáresti szórakozást ígérnek.

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint  koncertje nyitja a Nyári Színházi Estéket

A Nyári Színházi Esték idei programsorozata június 28-án este 7 órakor kezdődik Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint közös koncertjével – első alkalommal még az IH Rendezvényközpont ad helyet a programnak.

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint közös koncertjével keződik a Nyári Színházi Esték programsorozata

Július 2-án érkezik a városháza udvarára a Csoportterápia elnevezésű mjúzikelkámedi. A Madách Színház kétrészes vígjátéka a lélekről, az esendőségről, a vágyakozásról és az útkeresésről szól – vagyis rólunk.

Másnap este fél 9-kor visszatérő vendég érkezik az udvarba: Csányi Sándor önálló estje arra keres választ, „Hogyan értsük félre a nőket?”

Július 4-én Jozef Klein kalandos életének valós és kevésbé valós, de kétséget kizáróan vidám és tanulságos életét meséli el két felvonásban a Docpiano Band Egy Klein volt hol nem volt című előadása.

A sorozat zárásaként, július 8-án mutatják be a szegedi Varsányi Anna groteszk közmunka REVÜ-jét A bugaci határon címmel Szilágy Annamária rendezésében. A darab szereplői a rendező mellett Kárász Zénó, Gömöri Krisztián, Szívós László és Bánvölgyi Tamás lesznek.


Harcsa Veronika koncertjét leszámítva a sorozat többi előadását a városháza udvarán tartják este fél 9-től. Eső esetén az IH Rendezvényközpont ad helyet a produkcióknak.

A Kávéházi estékre nótaénekesek és tánciskolák is eljönnek

A Szegedi Idősügyi Tanács szervezésében július 20-án immár tizedik alkalommal kezdődnek meg a Kávéházi esték. A korábbi évekhez hasonlóan az idén is három felejthetetlen programot ígérnek a fellépők.

A szervezők ígérik, mindenki talál kedvére való előadást a nyáron

Július 19-én elsőként a kávéházi dallamok szerelmesei élvezhetik Majsai Gábor, Csorba Kata és a Molnár Dixiland Band kvartettjének műsorát.

Másnap este a magyarnóták kedvelőit várják a városháza udvarába a szervezők, a Fehér Poldi nótaest keretében Bokor János, Farkas Rozika, Mészáros János Elek és Nagy Anikó énekesek lépnek színpadra.
Július 21-én a tánc lesz műsoron: a sorozat zárásaként a Pálinkó Lujza tánciskola, a deszki Tiszavirág néptáncegyüttes, a Pavane táncegyüttes és az Akropolisz táncszínház produkciói lesznek láthatók.
A Kávéházi esték mindhárom napon este 8 órakor kezdődnek a városháza udvarán.

Boldi az idén Czutor Zoltánnal csinálja a fesztivált

A hagyományokhoz híven idén nyáron is négy koncert lesz a Muzsikáló udvar elnevezésű programsorozatban.

Száz Krisztina, a szervező Filharmónia Magyarország szegedi irodájának vezetője elmondta, július 31-én Fool Moon Vokálegyüttes koncertjével kezdődik az idei előadássorozat. A szegedi együttes – amely több mint egy évtizede a nyári koncertek elmaradhatatlan fellépője – ez alkalommal a holland Luc Devenst hívta meg vendégül.

Augusztus 1-jén a Sárik Péter Trio és Falusi Mariann lesz a városházi udvar vendége, akik Jazzkívánságműsor című estjüket hozzák el Szegedre. Az esten olyan magyar dalok feldolgozásai hangzanak majd el, mint a Bikini, a Tankcsapda, az LGT, a Neoton vagy Quimby zenekarok szerzeményei.

László Boldizsár is hoz magával még egy embert: most Czutor Zoltánt

Augusztus 4-én, vasárnap este visszatérő vendégként érkezik László Boldizsár, aki most Czutor Zoltánnal ad közös koncertet. Az esten Pintér Tibor és Pintér László közreműködik gitáron. A dalok között Beatles, Tom Jones, Máté Péter szerzeményei mellett felcsendülnek majd Nyers és Belmondo slágerek is.

A programsorozat augusztus 5-én nyáresti operadallamokkal zárul. Gál Erika és Szvétek László opera és dalestjén többek között a Varázsfuvolából, a Sevillai borbélyból, a Cigánybáróból hangzanak fel részletek, de a Hegedűs a háztetőn egyik duettje is színesíti majd a programsorozatot záró estét.

A Muzsikáló udvar koncertjei este fél 9-kor kezdődnek a városháza udvarán. Rossz idő esetén a produkcióknak az IH Rendezvényközpont ad helyet.

rag

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Muzsikáló udvar programok városháza Kávéházi Esték Nyári Színházi Esték
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés