Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Idén is lesz SzegedRocks, csak nem úgy, mint tavaly: tábor a Szikin, gerillakoncertek a belvárosban
Művház 2019. június 19. 17:46

Idén is lesz SzegedRocks, csak nem úgy, mint tavaly: tábor a Szikin, gerillakoncertek a belvárosban

Ebben az évben Kecskemétre viszik az ország legnagyobb rockzenekarának nevezett produkciójukat a szervezők, akik előtte azért a produkció szülővárosában, Szegeden is hangoskodnak egy kicsit.

Hirdetés

SzegedRocks néven tavaly tavasszal több száz zenész részvételével rendeztek egy hatalmas közös zenélést a Dóm téren, amiről akkor a szeged.hu is beszámolt. A dolog olyan jól sikerült, hogy a szervezők létrehozták a Cityrocks Hungaryt, ami az idei évtől az ország más nagyvárosaiba is igyekszik elvinni a külföldi minta alapján szervezett különleges zenei eseményt. Elsőként Kecskeméten lesz ilyen.

Ez viszont nem jelenti azt, hogy Szeged SzegedRocks nélkül marad, a szervezők már korábban arról nyilatkoztak, hogy minden évben igyekeznek majd valamilyen zenei programot megvalósítani a produkció szülővárosában is.

Ennek jegyében a június 21-től 23-ig a Sziksósfürdő Strand és kemping területén zenésztábort tartanak, ahová friss közleményük szerint az ország szinte minden részéről érkeznek zenészek. A mintegy száz zenész a három nap alatt már a KecskemétRocksra gyakorol, és ezt a Szikin strandolók testközelből is megnézhetik.

A zenészek a közös gyakorlás mellett szekciókban, hangszercsoportok szerint zenei oktatókkal is próbálnak majd, hiszen a profik mellett sok, a zenei pályáját most kezdő fiatal is érkezik a táborba.

A nyilvános nagyzenekari próbákat szombaton és vasárnap 10 órától 13 óráig tartják a Szikin, pénteken és szombaton este 19 órától pedig koncertek is lesznek: elsősorban emlékzenekarok fognak játszani. Fellép a Sabbath Szombat (Black Sabbath tribute), a Sonic Temple (The CULT tribute), az Iron Maidnem (Iron Maiden tribute), a Blue Cold Jalapenos (Red Hot Chili Peppers tribute), a Metallicum (Metallica tribute), de játszik majd a saját dalokat előadó MI3 zenekar is.

A zenészek a hétvége során a szegedi belvárosban is megjelennek: szombaton 14 és 16 óra között kamionplatós gerillakoncerteket adnak, ami nagyjából azt jelenti, hogy egy kamion platóján utazva játszanak majd, de a város több pontján meg is állnak rögtönzött minikoncertekre. 

A napközbeni próbákat a strandolók normál strandbelépővel nézhetik meg, az esti koncertekre pedig 800 forintért lehet majd belépőt venni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szeged Rocks

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés