Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • A környezetgazdálkodási kft. munkatársai veszik át a jegyellenőrzést a helyi közösségi közlekedésben
Szegeden 2019. június 19. 12:15

A környezetgazdálkodási kft. munkatársai veszik át a jegyellenőrzést a helyi közösségi közlekedésben

Ingyenes wifi hozzáférés létesülhet négy szegedi helyszínen, valamint tovább korszerűsíthetik a műjégpálya létesítményeit. Többek között ezekről döntött a városi közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási, valamint foglalkoztatási, szociális és sportbizottsága szerda reggeli ülésén. 

Hirdetés

Eddig egy alvállalkozó cég végezte a jegyellenőri feladatokat a szegedi közösségi közlekedésben, de egy jogszabályváltozás miatt július 1-től ezt a munkát a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai fogják elvégezni. Az új tevékenységhez az önkormányzati cégnek új ingatlanra van szüksége, ezért megkapja a most üresen álló a Szeged, József A. sgt. 39. szám alatti épületet, melyet a köznyelv „2-es tanácsként” ismer. A jegyellenőrzési feladatok elvégzésével összefüggésben a társaság alapító okiratát módosítani kell, így a cég telephelyeként nevezik meg ezt az ingatlant. Mivel a „2-es tanács” épületét fel kell újítani, a munkálatok rövidesen elkezdődnek.

Az európai uniós tagállamok 2016 decemberében döntöttek arról, hogy a WIFI4EU nevű program keretében a tervek alapján 6000-8000 helyi közösség számára teszik lehetővé, hogy a településeik központjaiban ingyenes, úgynevezett „WLAN” hozzáféréseket biztosítanak a lakosok és a turisták számára. A kezdeményezés keretében a települések 15 ezer euró értékű utalványra pályázhatnak, melynek összege a projektköltségek 100%-át is kitehetik. Az utalványokat wifi-berendezések telepítésére használhatják olyan nyilvános helyeken, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat.

A szegedi önkormányzat 4 helyszínre nyújtott be pályázatot, de még nem született végső döntés a pontos helyekről. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester tájékoztatása szerint nagyon valószínű, hogy az egyik helyszín a Széchenyi tér lesz. A szegedi önkormányzatot május közepén arról értesítették, hogy a pályázata nyert, így rövidesen elkezdődhetnek a munkálatok. A települési önkormányzatok felelőssége az internetelőfizetés finanszírozása és a berendezések karbantartása abból célból, hogy a hálózat telepítése után legalább három évig ingyenes és kiváló minőségű wifi-kapcsolat álljon a lakosok és az odalátogatók rendelkezésére.

A Tisza Volán Sport Club Jégkorong Szakosztálya a Szabadkai úti műjégpálya tavalyelőtt TAO támogatást nyert, melyből elkezdődött a létesítmény bővítése és korszerűsítése. Felújították a hűtőgépészetet, illetve az öltözőket. A munkálatokat a városi önkormányzat 38 millió forinttal támogatta. A 2017/18-as TAO támogatási időszakra a műjégpálya megújításának újabb szakaszát tervezte a jégkorong szakosztály azzal, hogy a meglévő öltözők számát továbbiakkal növeli, és helyet kaphat egy gimnasztikai szoba udvari kapcsolattal, mely a jégkorong mérkőzések és versenyek előtti „száraz bemelegítésre” szolgálna. Az önkormányzat 30 millió forint önrészt biztosít a fejlesztéshez.

Utcabútorok cseréjéről és felújításáról is döntöttek a bizottságok, hiszen bruttó 15 millió forintot fordítanak több mint 40 helyszínen 64 ilyen eszköz korszerűsítésére.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bizottsági ülés Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság jégpálya Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság tao wifi jegyellenőr Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft.
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés